Så lagar du nyttig zucchinipasta med persiljepesto

  • AvGitte Heidi Rasmussen
  • FotografStine Christianssen
Zucchinipasta med persiljepesto.
Nyttig och god zucchinipasta med persiljepesto.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto

4 enkla knep - spara pengar på lunchlådan

Brand logo
4 enkla knep - spara pengar på lunchlådan

Zucchinipasta med persiljepesto

4 personer

Zucchinipasta med persiljepesto.
En pesto gjord på hasselnötter och ­persilja får en helt annan smak än den klassiska på pinjenötter och basilika – men den är minst lika god!

4 små zucchinier

½ kg cocktailtomater

olivolja, till stekning

salt och färskmalen svartpeppar

persiljepesto

75 g slätbladig persilja

75 g hasselnötter

1 vitlöksklyfta

1 dl olivolja

100 g parmesan

salt och färskmalen svartpeppar

till servering

50 g parmesan

bröd

GÖR SÅ HÄR

1. Skölj och plocka persiljan. Rosta hasselnötterna i en torr panna tills de börjar dofta, gnid sedan bort skalen. Mixa persilja, vitlök och olivolja i en matberedare till en grov massa, tillsätt hasselnötterna och parmesan och mixa ihop till en grov pesto. Smaka av med salt och peppar.

2. Skölj zucchinin och skär den i långa strimlor.

3. Skölj tomaterna, hacka dem grovt. Rosta dem i stekpanna i olivolja tills de är varma, tillsätt hälften av peston tillsammans med zucchinipastan och vänd runt i pannan. Smaka av med salt och peppar.

4. Servera med hyvlad parmesan och resterande pesto.

Tips: Bäst resultat på zucchinipastan får du med en grönsakssvarv, men du kan också riva zucchinin på den grova ­delen av ett rivjärn.

Inspireras direkt i din inkorg – anmäl dig till Feminas nyhetsbrev

Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten – det är helt gratis!

Ekohemmet: Rengör kastrullen med tepåsar

Brand logo
Ekohemmet: Rengör kastrullen med tepåsar