Zucchinipasta med persiljepesto.

Stine Christiansen
4 enkla knep - spara pengar på lunchlådan
1:02

Efter reklamen: 4 enkla knep - spara pengar på lunchlådan

(1:02)

Slå på ljud

Zucchinipasta med persiljepesto

4 personer

Zucchinipasta med persiljepesto.

En pesto gjord på hasselnötter och ­persilja får en helt annan smak än den klassiska på pinjenötter och basilika – men den är minst lika god!

Stine Christiansen

4 små zucchinier

½ kg cocktailtomater

olivolja, till stekning

salt och färskmalen svartpeppar

persiljepesto

75 g slätbladig persilja

75 g hasselnötter

1 vitlöksklyfta

1 dl olivolja

100 g parmesan

salt och färskmalen svartpeppar

till servering

50 g parmesan

bröd

GÖR SÅ HÄR

1. Skölj och plocka persiljan. Rosta hasselnötterna i en torr panna tills de börjar dofta, gnid sedan bort skalen. Mixa persilja, vitlök och olivolja i en matberedare till en grov massa, tillsätt hasselnötterna och parmesan och mixa ihop till en grov pesto. Smaka av med salt och peppar.

2. Skölj zucchinin och skär den i långa strimlor.

3. Skölj tomaterna, hacka dem grovt. Rosta dem i stekpanna i olivolja tills de är varma, tillsätt hälften av peston tillsammans med zucchinipastan och vänd runt i pannan. Smaka av med salt och peppar.

4. Servera med hyvlad parmesan och resterande pesto.

Tips: Bäst resultat på zucchinipastan får du med en grönsakssvarv, men du kan också riva zucchinin på den grova ­delen av ett rivjärn.

Ekohemmet: Rengör kastrullen med tepåsar
0:38

Efter reklamen: Ekohemmet: Rengör kastrullen med tepåsar

(0:38)

Slå på ljud
Mest läst