Trendar: NostalgiI rampljusetBUP-upproretLivsstilLivsberättelserMitt liv

Så skär du jordgubbarna perfekt på sekunder – med prylen alla har hemma

01 jun, 2022 
AvJohanna Lejon
FotografTT
Svårt att få jordgubbarna perfekt skurna? Se hit! Såhär skär du dem som ett proffs – med enkla köksredskapet.
Annons
5 Sommardrinkar du inte vill missaBrand logo
5 Sommardrinkar du inte vill missa

Det är säsong för jordgubbar (äntligen) – och givetvis finns det mängder av recept med det härliga röda lilla sommarbäret som vi gärna vill testa. Och det genast! Vad sägs exempelvis om dessa godbitar? Smulpaj med jordgubbar, chokladkaka med rabarberskum och jordgubbar eller jordgubbsdonuts? Recepten på läckerheterna finner du här.

Allra mest längtar vi förstås efter en klassisk gräddtårta med mjuk, ljuvlig, sockerkaksbotten och jordgubbar, gärna med gubbar som är sådär alldeles perfekt skurna. Lagom tjocka, lagom tunna. Men att skära jordgubbar är ingen enkel sak. Det är både kladdigt och ganska omständigt. Och det blir sällan så bra som man vill. Brottas du också med detta problem? Låt oss då fresta med en lösning... En lätt sådan dessutom, prefekt nu inför midsommar och födelsedagar och under student- och examenstider. Det bästa av allt? Lösningen kräver endast en enkel hushållspryl som de allra flesta av oss redan har i våra kök. En pryl som ofta bara ligger och samlar damm i något köksskåp.

Annons

Så skär du jordgubbar snabbt och perfekt

Det bästa med vårt knep? Det blir inte bara bra – det går snabbt också. På bara sekunder har du perfekt skurna jordgubbar. Inget klet och kladd – och du sparar tid. Så, hur gör man då? Och vad använder man sig av? Jo, en enkel äggskärare! Placera jordgubben i äggskäraren, på samma sätt som du lägger dit ett ägg, och tryck ner! Voila! Perfekt skurna jordgubbar på ett litet kick. Enkelt och fräscht. Och framförallt: riktigt gott.

Andra saker du kan använda din äggskärare till att skära

Din äggskärare kan, med fördel, användas till annat än ägg och jordgubbar. Låt oss kommer med några förslag. Använd den till:

  • Ägg (förstås)
  • Grillkorv
  • Champinjoner
  • Bananer
  • Avocado
  • Oliver
  • Mozzarella

Fler härliga recept med jordgubbar hittar du förresten här!

Så håller sig jordgubbarna färska länge

Vi vill också passa på att tipsa om ett enkelt sätt att hålla jordgubbarna färska. Kolla här.

Annons