I mellandagarna lanseras nya McVegan på McDonalds menyer. En vegansk sojabaserad burgare med ketchup, senap, äggfri majonnäs, tomat, sallad, gul lök och saltgurka.

Staffan Ekstam är ansvarig på McDonalds Food Team och berättar att man, tillsammans med det veganska livsmedelsmärket Anamma, har arbetat fram burgaren under ett och ett halvt års tid.

Läs även 9 saker du inte visste om McDonalds

– Jag ljuger inte om jag säger att vi har provat cirka hundra burgare för att få fram denna, men det innebär ju att vi har ett antal veganska alternativ som vi kommer att kunna lansera framöver också, säger han.

McVegan och Co kommer att kosta 49 kronor som hel meny, och bara burgaren kommer att kosta omkring 25 kronor, men det kan komma att variera från restaurang till restaurang.

Läs även Gröna recept för fredagsmyset – 5 vegetariska burgare

Den sojabaserade hamburgaren är helt glutenfri och den friteras i egna bad för att säkerställa att den förblir vegansk under tillagningsprocessen.

Burgaren smakar ganska milt och tillbehören likaså. Man hade nog kunnat kosta på sig en häftigare dressing än äggfri majonnäs, men jag antar att man i ett förstaläge vill gå på säkra kort. Den får klart godkänt men jag hade gärna sett att de hade tagit ut svängarna lite mer som sagt. Själva burgaren är dock saftigare än till exempel McDonalds bönburgare.

Betyg: 2,5 + av 5.

McVegan kommer att lanseras på McDonalds meny den 28 december.

Läs även Max lanserar ny burgare med avokado, picklad rödlök och sour cream-dressing

Artikeln publicerades först på ELLE mat & vin.

 

Mest läst