Det verkar vara enhörningens år i år. Först välter hela internet när det uppdagas att det finns ett glittrigt och rosa vin gjort på enhörningstårar (om man får tro tillverkaren, och det får vi ju lov att göra, inte ljuger man om sådana saker). Och nu kommer Sia med nyheten att de lanserar en enhörningsglass i vår.

Glassen heter rätt och slätt Unicorn och är en strut med gräddglass med smak av hallon och blåbär. I mitten gömmer sig en kärna av hallonrippel och hela härligheten är täckt av ett rosa överdrag som smakar marshmallow.

Sia lanserar enhörningsglass i vår.

Enhörningsstruten Unicorn med smak av hallon och blåbär.

Det kan nu vara fler än vi som misstänker att det här inte är en glass som främst kommer att avnjutas långsamt i sällskap av en dubbel espresso eller överhuvudtaget av vuxna människor. Det här är i första hand en glass som kommer att uppskattas av barn i åldrarna 4 till 12 som vägrar ha kläder utan glitter och en och annan ungdom som har anammat den japanska Harajuku-stilen och tycker att enhörningar är en rimlig stilförebild.

En munfull hallonrippel

Därför blir smakpanelen glad över att glassen inte är så stor. Det är en bra storlek för ett barn. Dessutom är den god. Och rosa. Ett önskemål om ett tjockare överdrag dök upp, man vill ju att det ska knastra när man biter igenom, men annars är själva glassen krämig och har en god smak av blåbär. Hallonrippeln är ganska hård och åkte lite oväntat in i munnen hel vilket i och för sig var gott, segt och tuggigt, men som hade varit ännu godare om man fått lite i taget tillsammans med glassen.

En knaprig och god strut med choklad avslutar glassfesten och när den sista biten slinker ner är vi rätt nöjda. Storleken är helt enkelt fullt tillräcklig även för vuxna.

Tydligare enhörningshorn önskas

Formmässigt var glassen tyvärr lite trist. Här hade Sia ju alla möjligheter att göra en strut där själva glassen har en skruvform och efterliknar ett enhörningshorn. Om vi har analyserat formgivningen rätt så är det nu pappret runt själva struten som ska vara som ett horn. Otydligt, lyder domen. Men å andra sidan, när den rosalila plasten väl är av lär inte fokus ligga på formgivningen utan på själva ätningen.

Enhörningsglassen Unicorn går också att få som kulglass. Här är de olika beståndsdelarna lite mer ihopblandade till en mix av hallon- och blåbärsglass, hallonrippel och istället för marshmallow-överdrag, mjuka godiskulor.

 

Läs mer:

Bakverk som ser ut som enhörningar

Så enkelt gör du egen regnbågsglass