Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Skär en perfekt tårtbit varje gång – med smarta husmorsknepet!

30 maj, 2017 
AvThowe Wagner Larsson
Att skära upp perfekta tårtbitar är inte alltid lätt, särskilt inte när flera portioner ska delas ut. Men det är inte den skarpaste kniven som ger bäst resultat – utan ett husmorsknep från 1950-talet.
Annons

Att skära upp en tårtbit som ser perfekt ut är svårare än vad man kanske tror. Ofta blir resultatet istället något helt annat. Tårtbiten blir snarare en hoppressad bit och den del av tårtan som är kvar faller ihop på kanterna.

De flesta av oss använder en kniv eller en tårtspade för att skära upp tårtbiten. Det kan absolut fungera, men för att få till den där perfekt jämna kanten behövs något annat, nämligen något så enkelt som sytråd.

Knepet är att använda spänd sytråd istället för en kniv. Sytråd är ett gammalt husmorsknep från 1950-talet och gör att tårtbitens kant blir riktigt jämn och fin.

Så, hur gör man? Du tar helt enkelt en lång bit sytråd och håller den spänd med båda händerna över hela tårtan. Skär tårtan diagonalt med hjälp av små sågrörelser. Voila! Nu har du fått perfekt skurna tårtbitar.

Att få till en perfekt tårtbit är enkelt om man vet vilket redskap man ska välja. Foto: IBL/Shutterstock

Källa: Redonline

Läs även:

Annons