recept-korvmacka

(4 personer)
3–4 olika sorters korvar

4 portionsbaguetter

1/2 dl olivolja

1 paket bacon
Guacamole:
1 avokado

1 röd chilifrukt

1 kruka koriander

rivet skal och saft av 1/2 lime
Picklad rödlök:
2 dl vatten

1 dl strösocker

1 dl ättiksprit, 12 %

1 rödlök
Dressing (kan dubblas)
1 tsk rökt paprikapulver

3/4 dl chilitomatsås

1/2 dl BBQ-sås

2 msk sweet chili-sauce

1 msk svartvinbärsgelé

1 msk mörk sirap

Beredning: Börja med tillbehören.

Guacamole: Dela, kärna ur och gröp ur avokadon. Blanda det urgröpta med finhackad urkärnad chili, hackad koriander och skal och saft från lime.

Picklad rödlök: Koka upp vatten, sockret och ättika i en kastrull. Dra bort från värmen och låt svalna något. Lägg i skivad eller klyftad lök.

Dressing: Blanda alla ingredienser och smaka av.

Skär upp baguetterna och ringla lite olivolja ner i bröden. Värm sedan bröden lite lätt i ugnen.

Skiva och stek korvarna och knaperstek baconet.

Fördela guacamolen i bröden. Fyll på med korv och bacon. Toppa med lätt avrunnen lök och ringla dressing över.

Servera.

AV JAN-ERIK HAGBOHM

FOTO PETER KAM