Blomkålssallad med granatäpplevinegrätt.

Stine Christiansen
4 enkla knep - spara pengar på lunchlådan
1:02

Efter reklamen: 4 enkla knep - spara pengar på lunchlådan

(1:02)

Slå på ljud

Blomkålssallad med granatäpplevinegrätt

4 personer

Blomkålssallad med granatäpplevinegrätt.

Syrliga granatäpplekärnor, pepprig rucola och mild blomkål ger en god och näringsrik vintersallad.

Stine Christiansen

1 stort blomkålshuvud

½ granatäpple

75 g hasselnötter

1 näve slätbladig persilja

1 näve rucola

1 näve mynta

chilivinägrett

1 vitlöksklyfta

1 färsk röd chili

¼ dl vit balsamvinäger

½ dl olivolja

salt och färskmalen svartpeppar

till servering

bröd

GÖR SÅ HÄR

1. Skala och hacka vitlöken. Rensa och hacka chilin fint. Blanda vitlök och chili med balsamico, olja, salt och peppar.

2. Skär blomkålen i skivor. Lägg dem i en vid skål och häll dressingen över.

3. Pilla ut kärnorna ur granatäpplet. Ta bort de vita hinnorna. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna tills de börjar dofta, gnid bort skalen och grovhacka dem.

4. Skölj persiljan och rucolan, hacka ­myntan. Vänd ner persiljan och myntan i blomkålssalladen, strö över granatäppelkärnor, hasselnötter och rucola.Servera med bröd.

Mest läst