Spaghetti sugo verdure recept, vardagsrätt, vegetarisk pasta.
80-talets största artister – som vi fortfarande lyssnar på
0:47

Efter reklamen: 80-talets största artister – som vi fortfarande lyssnar på

(0:47)

Slå på ljud

Spaghetti sugo verdure

4 personer

Vegetarisk pasta, spaghetti sugo verdure recept.
Betina Hastoft

400 g spagetti

1 gul lök

3 vitlöksklyftor

2 stjälkar rosmarin

1–2 zucchini, beroende på storlek

5 stjälkar bladselleri

500 g körsbärstomater

2 tsk fänkålsfrö

1 dl olivolja till stekning

½ dl pinjekärnor

1 ekologisk citron

salt och svartpeppar

Garnering

1 stor handfull bladpersilja

50 g parmesan

Gör så här

1. Koka spagettin enligt anvisning på ­förpackningen.

2. Skala och hacka lök och vitlök. Hacka rosmarinen fint. Skär zucchinin i små tärningar. Hacka sellerin och halvera körsbärstomaterna.

3. Stek lök, vitlök, rosmarin och fänkålsfrö i olivolja i en stekpanna i cirka 2 minuter. Tillsätt selleri, zucchini och pinjekärnor och stek i 2 minuter.

4. Riv citronskalet fint. Tillsätt citronskal och tomater och stek tills tomaterna är mjuka.

5. Vänd ner pastan i såsen. Smaka av med salt och peppar. Hacka persiljan fint och strö över pastan. Riv parmesan över och servera.

Mest läst