Grönsakslasagne med champinjoner, zucchini, recept.
Svenska kändisar när de var yngre
0:39

Efter reklamen: Svenska kändisar när de var yngre

(0:39)

Slå på ljud

Grönsakslasagne med champinjoner

4 personer

Grönsakslasagne med champinjoner, zucchini recept.
Betina Hastoft

2 gula lökar

2 vitlöksklyftor

300 g skogschampinjoner

4 selleristjälkar

1 zucchini

4 morötter

2 msk olivolja till stekning

1 msk torkad oregano

1 handfull färsk salvia

2 msk tomatpuré

1 burk tomatkross

4 dl grönsaksbuljong

salt och svartpeppar

200 g färska lasagneplattor

150 g riven mozzarella

bechamelsås

50 g smör

1 ¼ dl (75 g) vetemjöl

6 dl mjölk

½ tsk riven muskot

50 g parmesan

salt och svartpeppar

Till servering

grönsallad

Gör så här

1. Värm ugnen till 175°. Hacka lök och vitlök fint. Rengör och ansa svampen och skär i skivor. Skär sellerin i tunna skivor. Hacka zucchinin och morötterna fint.

2. Stek lök, vitlök och svamp i olja på hög värme i 2 minuter. Tillsätt övriga grönsaker och kryddor och stek vidare i 5 minuter. Tillsätt tomatpuré, tomatkross och buljong och låt såsen sjuda i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

3. Smält smöret till bechamelsåsen i en kastrull. Strö över mjöl och vispa ihop. Tillsätt mjölken lite i taget under vispning tills såsen är krämig. Smaka av med ­muskot, riven parmesan, salt och peppar.

4. Häll lite bechamel i botten på en ugnsform. Lägg lasagneplattor ovanpå och tillsätt sedan svampsås, bechamel, riven mozzarella och återigen lasagneplattor i lager på lager tills allt är slut. Toppa ­lasagnen med riven mozzarella och ­grädda i ugnen i cirka 30 minuter. Servera med en grönsallad till.

Mest läst