MOUSSAKA

MOUSSAKA

POTATIS – MOUSSAKA

(4 personer)
1 gul lök

3 vitlöksklyftor

olja till stekning

salt och peppar

2 dl röda linser

3 dl vatten

1 msk strösocker

1–2 tsk torkad basilika

salt och svartpeppar

6 kokta potatisar

1 aubergine

5 dl tjock grekisk eller turkisk yoghurt

2 ägg

200 g fetaost

500 g krossade tomater

Beredning: Hacka lök och vitlök och stek det mjukt i olja, salta och peppra. Tillsätt linser, vatten, socker och basilika. Koka tills linserna mjuknat.

Skiva potatis och aubergine i ca 1/2 cm tjocka skivor. Blanda yoghurt med ägg och smulad fetaost.

Lägg ett lager aubergine i botten på en ugnsfast smord form, täck med tomatsås och därefter potatis. Upprepa. Avsluta med att hälla fetaostsåsen över. Ställ in i 200° varm ugn och grädda tills ytan har fin färg, ca 30 min.