Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Vegansk mat på Ikea – detta är på gång!

12 jun, 2018 
AvHanna Carlsson
Du som äter växtbaserat kan snart välja bland fler veganska matalternativ på Ikea. Möbeljätten vill nämligen erbjuda vego- och allergivänlig mat i sina varuhus. The Veggie Hot Dog är bara en av nyheterna.
Annons

Snart kommer nya veganska alternativ på Ikea. Möbelvaruhuset ska nämligen satsa mer på hållbara och hälsosamma matalternativ – för kunder som vill skippa köttet eller som är ägg- eller mjölkallergiker.

Här är 3 veganska alternativ på IKEA:

Veggie hot dog

Redan i februari lanserades den vegetariska korven på Ikeas varuhus i Malmö, men i sommar är det dags för övriga världen att få sätta tänderna i den. Korven är gjord på grönkål, morötter och röda linser. Den serveras i ett veganskt bröd och är toppad med rödkål, senap och knaperstekt lök.

vegansk kaviar

Vegansk kaviar

Den veganska kaviaren har namnet ”Sjörapport” eller ”Tångpärlor” och finns redan i Ikeas sortiment. Kaviaren är skapad av kelptång, en brunalg som skördats från havets botten och gjorts till glittrande pärlor med salt havssmak.

Vegansk mjukglass

En veganvänlig glass får vi vänta lite längre på – Ikea tror nämligen den blir klar först till sommaren 2019. I Portugal testar man i dag en fruktbaserad variant av mjukglass.

Läs även:

Källa: Vegan Food UK & Vegan Food and Living
Artikeln publicerades först på ELLE mat & vin.

Annons