Femina har länge försökt få tag i Tommy för en intervju. Ja, faktiskt ända sedan vi tittade i korrekturet till hans nya bok Myllymäki Grönsaker Tillbehör & Garnityr (Natur & Kultur) som kom ut i slutet september i fjol. Men det har varit stört omöjligt. Tommy har legat i hårdträning inför dagens utmaning och enligt uppgift tillbringat över 15 timmar i köket per dag. Tala om att vara målmedveten och förberedd!

Dagen till ära ska vi tillaga något gott ur hans bok (den är helt fantastisk!). Det blir lökringarna med honung och parmesan, barnsligt goda enligt Tommy själv.

Lökringarna med honung och parmesan.

Lökringarna med honung och parmesan.

Myllymäki Grönsaker Tillbehör & Garnityr.

Boken Grönsaker Tillbehör & Garnityr.

(4 personer)
2 gula lökar

1 ägg

vetemjöl

2 dl pankoströbröd

frityrolja

50 g parmesanost, finriven

4 tsk honung

flingsalt

Beredning: Skala och skär löken i 1 cm tjocka skivor. Separera ringarna från varandra och doppa dem i kockande vatten 10 sek, kyl ner och låt torka på hushållspapper.

Vispa upp ägget och dubbelpanera ringarna: först i mjöl sen ägg och sist i panko.

Värm upp olja till fritering till 180°, använd gärna termometer för att kontrollera temperaturen på oljan. Fritera lökringarna gyllenbruna på båda sidor. Lägg upp på ett fat, ringla över honung och toppa med parmesan.

Goda till kött, hamburgare och kyckling. Fungerar även som liten ensamrätt.

FOTO CHARLIE DREVSTAM

Utvald läsning

Femina