Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Vin i glaset? Ditt husdjur avslöjar vad du dricker

04 okt, 2018 
AvEmma Castman
Läskande bubbel eller mustigt rödvin? Tro det eller ej – men tack vare ditt husdjur går det att genomskåda vad du föredrar att sippa på i glaset.
Annons

Föredrar du intensivt spinnande och tydligt fräsande framför en viftande svans och ihärdigt gnäll? Med andra ord – är du en katt- eller hundmänniska? Ditt favoritdjur kan nämligen avslöja en hel del om din personlighet. Till exempel vad du föredrar att hälla i glaset när det vankas fest.

Det är magasinet Marie Claire som har publicerat en studie om att valet av husdjur är kopplat till vad man som husse eller matte föredrar att dricka. Undersökningen är gjord av australiensiska vintillverkare och sammanlagt har de observerat 1 700 djurägare. Är det hokuspokus eller en imponerande upptäckt? Det låter vi vara osagt, men faktum är att studien är förankrad hos en veterinär som bekräftar att det absolut kan finnas ett samband mellan husdjur och valet av dryck.

Är du hundmänniska? Då dricker du det här

Så, vilket djur hör ihop med vilken dryck?

Studien visar att kattmänniskor helst dricker bubbel och att hundägare oftast törstar ett glas mustigt rött – allra helst med druvor som pinot noir eller shiraz.

Annons

Den australienska tv-personligheten och veterinären Robert Zammit menar att studien inte är helt ologisk. Han syftar till att hundägare gillar att spendera tid utomhus – och att det inte finns något härligare än att komma hem till ett glas rött efter en heldag i friska luften. Förklaringen till att kattägare föredrar champagne, cava eller prosecco menar han beror på att de oftast är mer sofistikerade människor.

Provocerande stereotypiskt eller komiskt jämförande? Trots att studien visar att kattägarna drack dubbelt så mycket bubbel som hundägarna gäller det nog att ta upptäckten med en nypa salt.

Källa: Marie Claire

Bildkälla: IBL

Läs också:

Artikeln publicerades först på ELLE mat & vin.

 

Annons