Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Yoghurtshots

16 mar, 2012 
AvLotta Hansson
Annons

Av Linnea Press

(4 personer)
1 1⁄4 dl ljust muscovadoråsocker (100 g)

4 msk vatten

saft och skal av 1 apelsin, gärna ekologisk

100 g skållad och skalad mandel

2 1⁄2 dl grekisk eller turkisk yoghurt

1 tsk apelsinblomsvatten, brukar finnas i kryddbodar

Till garnering
1 plommon, nektarin eller persika i skivor

Beredning:
Blanda socker, vatten, saft och skal av apelsin i en kastrull. Låt puttra samman tills det är gyllene, 15–20 min. Sila bort skalen och kyl.

Finhacka mandlarna och blanda med yoghurt och apelsinblomsvatten. Häll över i en plastpåse. Klipp ett hål i påsens ena hörn och spritsa sedan ut yoghurten i fyra små glas. Ställ in i kylen. Före serveringen: ringla ner apelsinsirapen i glasen och garnera med en fruktskiva.

Annons