Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

10 klädknep som gör att du ser yngre ut

08 jun, 2021 
AvAino Oxblod
FotografNataliya Vaitkevich /Pexels
Många vill klä sig för den ålder de känner sig som, och inte åldern de har på pappret – men det kan vara lättare sagt än gjort.
Inspireras av stjärnorna här med tio smarta modetips som enkelt gör att du ser yngre ut!
Annons
TV: 5 klädknep som gör att du ser yngre utBrand logo
TV: 5 klädknep som gör att du ser yngre ut

1. Välj bort stora mönster

Att hitta kläder med mönster som ser både ungdomliga och sofistikerade ut är extremt knepigt. Om det är stora mönster så kommer det göra att du också ser större ut, och addera några år till ditt utseende. Mindre mönster kan i stället ha motsatt effekt.

2. Bär tajta jeans

Vill man se yngre ut kan det vara bra att skippa alla jeans som är hängiga och för stora. Välj i stället ett par som sitter som en smäck och framhäver din figur.

Annons
Courteney Cox i tajta jeans.

3. Akta dig för oformliga kläder

Lite i linje med förra punkten – våga visa former! Oformliga kläder som gör att det ser ut som att man har ett tält på sig gör att man ser större och äldre ut, vilket sällan är effekten man försöker uppnå. Många väljer lite löst sittande kläder för att de till exempel inte vill framhäva sin mage eller något annat område man är missnöjd med, men våga testa figurnära kläder och märk skillnaden.

4. Markera midjan

När man blir äldre så blir det lätt så att bysten och magen börjar närma sig varandra och bli ett – något som också gör att man ser äldre ut. Genom att markera midjan så slipper man den effekten, och behåller sitt ungdomliga utseende! Markera midjan kan man göra på många olika sätt, exempelvis genom att ha en tajt kjol i midjan, ett skärp eller ett figursytt plagg.

Annons
Jennifer Garner markerar midjan snyggt.

5. Välj rätt solglasögon

Väljer man rätt par solglasögon kan det föryngra hela ens look! Exempelvis ett par solglasögon i cateye-modell kan hjälpa att motverka hängande ögon, och ge intryck av ett yngre och piggare utseende.

6. Enkla smycken är att föredra

Äldre generationer har ofta en förkärlek till stora pråliga smycken, medan yngre personer föredrar accessoarer som är lite mer minimalistiska. Så i stället för att hänga på sig ett lager av armband, halsband och stora örhängen, så kan det vara en idé att testa en mer avskalad look med några få smycken, kanske av tunnare modell.

Annons

7. Fastna inte i svart

Det är väldigt lätt att fastna i den svarta fällan – svarta kläder är snyggt, smickrande och passar till allt. Men när vi blir äldre så tenderar hyn också att bli blekare, och med svarta kläder så blir kontrasterna desto större som framhäver både rynkorna och de mörka ringarna i ansiktet.

Drew Barrymore är inte rädd för lite färg!

8. Ha en behå i rätt storlek

Att ha fel storlek på sin behå är inte bara obekvämt, det kan också göra att man ser äldre ut. Behån påverkar hur kläderna sitter, och kan också påverka ens hållning om man har fel storlek. Våga ta hjälp i butik för att hitta din perfekta behå!

Annons

9. Var noggrann med halsringningen

Försöker du gömma en åldrande nacke och halsparti med höga halsar, så är det dags att tänka om. En öppnar halsringning gör att man ser yngre ut, så våga testa en v-ringad hals på en tröja eller jacka.

10. Skippa trekvartsbyxor

Trekvartsbyxor är svåra att få smickrande. Byxor som är för korta och slutar en bit upp på benet ger illusionen av kortare ben med breda vader. Testa i stället ett par byxor som slutar på benets smalaste del för ett mer smickrande och ungdomligare utseende!

Amy Adams väljer byxor som slutar på smalaste delen av benet.
Annons
Se också: Så stylar du den vadlånga kjolen- på tre enkla sätt med Emma DanielssonBrand logo
Se också: Så stylar du den vadlånga kjolen- på tre enkla sätt med Emma Danielsson
Annons