1:07

Efter reklamen: 5 kändispar som gift sig i hemlighet

(1:07)

Marc Jacobs och Charley Defrancesco, 2019

April 2019 gifte sig modedesignern Marc Jacobs sig med kärleken Charley Defrancesco, inför sammanlagt 700 gäster – och gästlistan var fullsmockad av modeprofiler. På bröllopet kom bland annat Naomi Campbell, Rachel Zoe och systrarna Bella och Gigi Hadid.

Makarna bar specialgjorda bröllopskostymet från Huntsman, som pryddes med manchettknappar från Fabio Zambernardi, huvuddesignern på Prada och Miu Miu.

Emma Wiklund och Hans Wiklund, 2003

Supermodellen Emma Wiklund och filmjournalisten Hans Wiklund gifte sig i ett kallt Stockholm, februari 2003. Emma var vacker i en elegant vit klänning med långa ärmar, som kompletterades med en purpurfärgad sjal över axlarna, som gav det hela en riktig vinterbröllop-känsla!

Charles Hammarsten/TT

Kvinnan får inte vara brudtärna – bruden tycker att hon är för stor

Emily Ratajkowski och Sebastian Bear-McClard, 2018

Modelen Emily Ratjkowski gifte sig med kärleken Sebastian Bear-McClard på ett väldigt avskalat bröllop 2018. De två sa ja till varandra i rådhuset i New York, och Emily valde bort den klassiskt vita klänningen. I stället gifte hon sig i en orange kostym från Zara, värd 2500 kronor, matchat med en bredbrättad hatt och svarta klackar. Maken, som hon då bara hade varit tillsammans med i några veckor, var stilig i en blå kostym.

Vera Wang och Arthur Decker, 1989

I dag är Vera Wang designern som många kändisar har högst upp på önskelistan när det kommer till att välja bröllopsklänningsdesigner. Men innan bröllop blev hennes stora inkomstkälla, så gifte sig Vera Wang själv. Wang och maken Arthur Decker sa ja till varandra 1989, när Vera Wang var designer på Ralph Lauren.

Designern har berättat att hon inte ville känna sig som en gräddbakelse på bröllopsdagen, och därför hyrde en sömmerska som sydde upp en minimalistisk klänning efter Vera Wangs egen design.

7 gånger kungligheter brutit mot klädkoderna

Jacqueline Kennedy och John F. Kennedy, 1953

Jackie Kennedy är en av de främsta modeikonerna genom tiderna, och det var sant även när hon och maken John F. Kennedy gifte sig på Rhode Island 1953. Hon hade en riktig bröllopsbakelse med off shoulder-modell, signerad Ann Lowe. Till det matchade Jackie med vita handskar.

KEYSTONE Pictures USA

Miranda Kerr och Evan Spiegel, 2016

När supermodellen Miranda Kerr gifte sig med Snapchat-grundaren Evan Spiegel så sparades det inte in på någonting – och framförallt inte bröllopsklänningen. Kerr inspirerades av Grace Kelly när hon bar en haute couture-skapelse signerad Christian Dior-designern Maria Grazia Chiuri på bröllopet, som hölls exklusivt i parets trädgård.

Kate Moss och Jamie Hince, 2011

Kate Moss gifte sig med maken Jamie Hince 2011, och även om paret skilde sig fem år senare så blev det ett spektakulärt bröllop i pittoreska Cotswolds i England. Kate Moss valde en skir cremefärgad klänning designad av John Galliano, med släp och lång slöja. Maken hade en dubbelknäppt, duvblå kostym.

Rupert Hartley/REX

Poppy Delevingne och James Cook, 2014

Modellen och modeambassadören Poppy Delevingne – också syster till supermodellen och skådespelaren Cara Delevingne – gifte sig med maken James Cook 2014, klädd i en haute couture-klänning från Chanel. Bröllopsklänningen, designad av Karl Lagerfeld, hade blomdetaljer och gav ett både bohemiskt och elegant intryck. På bröllopsfesten i Marrakech i Marocko bar hon en färggrann skapelse av Pucci.

REX

Petra Tungården och Markus Ström, 2018

Adoore-grundaren och designern Petra Tungården gifte sig med kärleken Markus Ström i Frankrike 2018. För Petra föll valet av bröllopsklänning på en skapelse av Ida Lanto, helt i spets. Den vackra klänningen hade hög hals och långa ärmar, samt ett glamouröst släp.

Källa: Elle, Vogue, Brides.

Utvald läsning

Femina