En del kanske sörjer att sommaren har gått mot sitt slut, men många är nog överens om att hösten bjuder på de absolut snyggaste kläderna och det mest smakfulla modet. Men som alltid när hösten kommer krypande så dränks vi också i en rad olika trender, och att reda ut vilka som är de hetaste stilarna, plaggen och accessoarerna kan kännas överväldigande.

Se också: 8 stora trender hösten och vintern 2022
0:60

Efter reklamen: Se också: 8 stora trender hösten och vintern 2022

(0:60)

Slå på ljud

Du ska givetvis alltid klä dig i precis det som du känner dig bekväm och snygg i, men om du tycker det är kul att hänga med i det senaste modet kan det vara kul att känna att du har koll. Men du behöver inte heller känna till exakt alla inne-stilar och -plagg, för det kan bli rätt många. Femina har spanat runt på modevisningarna och samlat ihop de tre största trenderna i höst – som egentligen är de enda du behöver känna till.

Katie Holmes omdiskuterade jeans – se den nya trenden

Läder

Läder, läder, läder. Det slitstarka materialet är en given spelare i modetrenderna nästan varje höst, och så även i år. Antingen går du åt hållet med läderjackor i bikerstil, och gärna med en S&M-touch, som Versace, Roberto Cavalli och Khaite – eller så väljer du hellre mer eleganta lädertolkningar som Sergio Hudson och Tod's. Vill du investera i ett läderplagg i höst är det just bikerskinnjackan som kommer vara hetast av alla, och den håller år efter år.

Bikerjackan är bland det hetaste du kan ha i höst.

Antonio Calanni

Västen

Ett av de hetaste plaggen i höst är lite otippat västen – och allra helst kostymvästen. Inspireras av influencers som Matilda Djerf eller modeller som Elsa Hosk och bär västen som en egen topp tillsammans med matchande kostymbyxor för att få till en dressad look som samtidigt inte känns för stel och kan vara riktigt snygg till fest.

8 mode- och skönhetsmissar som vi alla bör undvika

Att kostymvästen hittat tillbaka in i värmen går hand i hand med att strömningarna i modet går mot dressat business-mode, med blinkningar mot klassiska kostymer och ”kontorskläder” med ny twist. Michael Kors, Louis Vuitton, Kenzo och Sportmax är några av märkena som visade upp snygga kostymer, rockar och västar på catwalken.

Louis Vuitton visade upp många skräddade kostymer, rockar och kavajer.

Louis Vuitton via BestImage

Maxilängden

Många trender från 90-talet och millenieskiftet har kommit tillbaka de senaste åren, så att maxikjolen gör sin återkomst i höst är inte särskilt förvånande. På modevisningarna för märken som Calvin Klein, Acne, Diesel och Saint Laurent syntes olika versioner av golvlånga kjolar. I många fall är det de mer slimmade och tubliknande kjolarna som står i centrum. För dig som trivs bäst i kjol eller klänning är den här trenden perfekt i höst, då då slipper frysa om benen när temperaturerna blir kallare.

Vill du utmana lite på festen? Testa en maxiklänning i något tunt och lite genomskinlig material.

Källa: Vogue, Forbes, Who what wear.

Acne var ett av märkena som visade upp maxikjolar.

Jonas Gustavsson
Se också: Fem favoriter från Femina – modespecial
1:05

Efter reklamen: Se också: Fem favoriter från Femina – modespecial

(1:05)

Slå på ljud
Mest läst