Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

5 oväntade tecken att du behöver en ny behå

11 jan, 2023 
AvAino Oxblod
FotografPEXELS
köpa bh dam 2023
Har du haft samma behå under lång tid, och undrar om det kanske är dags att investera i en ny?
Antagligen är det dags – här är fem tecken på att det är dags att shoppa nya underkläder!
Annons
Se 5 tecken på att du behöver en ny behåBrand logo
Se 5 tecken på att du behöver en ny behå

Att köpa behåar kan vara både tidsödande, obekvämt och dyrt – därför är det inte så konstigt att många av oss skjuter det på framtiden och går omkring med samma gamla behå vi haft i flera år.

Är du osäker på om du behöver köpa nya underkläder? Här är fem oväntade tecken på att det är dags att gå på shoppingtur!

1. Bygeln sticker fram

Om bygeln sticker fram ut ur tyget och sticker dig i huden är det dags att du unnar dig en ny behå. Bygelbehår är designade för att stötta dina kurvor på ett bekvämt sätt, men när de sticker ut ur tyget gör de tyvärr det motsatta.

Annons

2. Behån är missfärgad

Om din behå börjar bli missfärgad, något som främst märks på behåar i ljust tyg, så är det till att börja med dags att tvätta den. Missfärgningarna kommer av hudavlagringar och annat smuts. Är missfärgningarna så ingrodda att de inte går bort är det dock dags för en ny behå.

Är din gamla behå för sliten?

3. Den sitter för hårt eller för löst

Din behå ska sitta bra – inte så hårt att du får ont eller så löst att du inte får det stöd den är till för. Märker du att behån antingen klämmer åt eller bara åker runt på kroppen så är det dags att köpa en i rätt storlek.

Annons

4. Behån har fått hår

Nej, vi menar inte hår som i mögelludd (hoppas vi!), utan de där klassiska stråna som dyker upp när resårtrådarna börjar gå sönder. Sticker det ut trådar, eller ”hår”, ska du börja leta efter nya underkläder

5. Banden sitter inte som de ska

Behåbanden är till för att kunna justeras, och kan anpassas när behån börjar bli sliten och töja ut sig. Men om behån inte sitter bra trots att du försöker justera banden är det dags att köpa en ny, och kanske mäta dina bröst på nytt för att se till att du har rätt storlek.

Källa: Glamour.

Bh-skolan med FeminaBrand logo
Bh-skolan med Femina
Annons