Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Golden Globe 2023: klänningarna du måste se från röda mattan

11 jan, 2023 
Minnesvärda klänningar på röda mattan vid Golden Globe-galan 2023.
När det vankas Golden Globe-gala kan man alltid räkna med att Hollywood-kändisarna tar ut svängarna rejält vad gäller klädvalet. Förväntningarna var därför höga när celebriteter anlände till röda mattan. Och de gjorde ingen besviken. Feminas stilexpert Emma Danielsson listar de klänningar som gjorde allra störst avtryck under den storslagna galakvällen.
Annons
Ikoniska looks från Golden Globe genom årenBrand logo
Ikoniska looks från Golden Globe genom åren

Golden Globe är tillbaka i sitt ursprungliga galaformat efter att ifjol ha ägt rum utan varken tv-kameror eller röda mattan-event. Och Hollywoods skådespelarelit tog verkligen tillfället i akt att klä upp sig till tänderna inför den åttionde upplagan av galan. Konkurrensen var hård när pampiga och utsmyckade klänningar avlöste varandra på röda mattan. Men det fanns några kreationer som stack ut ur mängden. Här är de mest minnesvärda klädvalen från den glittrande galan.

Selena Gomez

Selena, som även var nominerad vid galan, valde en lila sammetsklänning med maffiga ärmar från Valentino. Jag dras mellan att ena stunden tycka att det ser ut som mormors gardiner för att i nästa stund tycka att det är en pampig och cool galablåsa. Oavsett så kan jag inte sluta titta. Och en kväll som denna är en tråkig outfit detsamma som en dålig outfit, och den kategorin placerar hon sig inte i.

Annons
Selena Gomez på Golden Globe-galan 2023.
Selena Gomez på Golden Globe-galan 2023.

Jessica Chastain

Jessica fångades i ett gnistrande spindelnät signerat Oscar de la Renta i en look som har skyhög glamourfaktor. Jag kan dock inte undgå att tänka hur dramatisk och snygg klänningen hade varit med svart undertyg istället för hudfärgat.

Jessica Chastain på Golden Globe-galan 2023.
Jessica Chastain på Golden Globe-galan 2023.

Lily James

Varför så nedtonad Lily? Skämt åsido. Med massor av vidd, maffiga draperingar, cut-outs vid midjan och en klarröd färg bjuds det på gott om detaljer att vila ögat på. Den pampiga galaklänningen gjorde minst sagt ett bestående avtryck på röda mattan. Hon gör det helt enkelt lite mer flamboyant och lite bättre än alla andra.

Annons
Lily James på Golden Globe-galan 2023.
Lily James på Golden Globe-galan 2023.

Michelle Williams

Michelle Williams, som även var nominerad i kategorin bästa kvinnliga skådespelare, anlände till galan i en ljusgul, romantisk klänning med lager på lager av volanger. Om en Disney-prinsessa hade gått på Golden Globe-galan hade hon 100 % snott den här klänningen av Michelle.

Michelle Williams på Golden Globe-galan 2023.
Michelle Williams på Golden Globe-galan 2023.

Heidi Klum

Heidi Klums klänning kommer definitivt att bli ihågkommen – men tyvärr inte för de rätta anledningarna. Det här lilla numret med paljetter och fjädrar sätter henne knappast på någon bäst klädda-lista.

Annons
Heidi Klum på Golden Globe-galan 2023.
Heidi Klum på Golden Globe-galan 2023.

Claire Danes

Claire Danes som väntar sitt tredje barn passade på att visa upp den lilla babybulan i en romantisk look signerad Giambattista Valli. Kreationen är utsmyckad till max med dekorativa blommor, fjädrar, bling och rosett. Ibland kan det bli för mycket av det goda, men den här gången funkar det riktigt bra!

Claire Danes på Golden Globe-galan 2023.
Claire Danes på Golden Globe-galan 2023.

Julia Garner

Julia har redan hunnit placera sig på bäst klädda-listor i sin skira, ljusrosa klänning. Hon bjuder på mycket bling och ljuva volanger som blir en snygg kontrast till hennes coola frisyr. Klänningen är en romantisk dröm som definitivt kommer att sitta kvar på näthinnan.

Annons

Margot Robbie

Det var inte helt otippat att Margot Robbie skulle dyka upp i något rosa – färgen vi skymtat henne i under hela hösten på bilder från inspelningen av den nya, hypade Barbie-filmen. Och efter att ha sett Margot på röda mattan känns babyrosa plötsligt väldigt vuxet. Hon är elegant som få!

Margot Robbie på Golden Globe-galan 2023.
Margot Robbie på Golden Globe-galan 2023.

Daisy Edgar Jones

Finns det en modegenre som kallas flamenco goth? Om inte så har Daisy uppfunnit den nu. Hon dansar in på röda mattan i en dramatisk klänning som en hyllning till Wednesday i familjen Addams. Spets, volanger och paljetter i en snäv bustiermodell gör att den här klänningen inte går obemärkt förbi.

Annons
Daisy Edgar Jones på Golden Globe-galan 2023.
Daisy Edgar Jones på Golden Globe-galan 2023.

Quinta Brunson

Efter att ha vunnit priset som bästa kvinnliga skådespelare poserade Quinta glatt med sin statyett, iklädd ett hav av rosa och svart tyll i ett försök till en modern sjöjungfruklänning. Tur då att hon prisades under galan, för priset för bäst klädda kniper hon knappast den här gången.

Quinta Brunson på Golden Globe-galan 2023.
Quinta Brunson på Golden Globe-galan 2023.

Angela Bassett

En miljon silverpaljetter av perfektion utgör Angelas gnistrande galaklänning. Klassisk glamour när den är som allra bäst, och en perfekt passform på dessutom. Se och lär!

Annons
Angela Bassett på Golden Globe-galan 2023.
Angela Bassett på Golden Globe-galan 2023.

Ana Taylor-Joy

Anas supertrendiga bandeau-topp som visar magen ligger helt rätt i tiden. Det är inte särskilt glammigt, och inte heller särskilt gulligt. Men hon särskiljer sig definitivt från övriga gäster på röda mattan både vad gäller modell och klädval i sin moderna och minimalistiska utstyrsel.

Ana Taylor-Joy på Golden Globe-galan 2023.
Ana Taylor Joy på Golden Globe-galan 2023.
5 gånger kändisar gjort statements på röda mattanBrand logo
5 gånger kändisar gjort statements på röda mattan
Annons
Annons