Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Så löser du problemen med vita byxor på snyggaste sättet – 5 tips

09 nov, 2022 
AvJosefin Westin
FotografPexels.
Vita jeans passar även till hösten med polotröja, kavaj och kappa.
Vita byxor är allt annat än bara för sommaren. Det är ett mångsidigt plagg som går att styla och användas året om. Här är fem tips på hur du bär dina vita byxor på rätt sätt.
Annons
Hållbart mode i vackra färger – Feminas favoriter inför höstenBrand logo
Hållbart mode i vackra färger – Feminas favoriter inför hösten

ssSNär sommaren är över är det lätt att vika ihop dom vita jeansen och stoppa undan dom. Glöm det, med hjälp av Feminas fem tips kan du bära vita jeans året om.

1. Hitta snygga vita byxor

Om du ännu inte hittat dom rätta vita byxorna för dig så kommer här lite inledande tips. Du ska hitta ett par som inte är för tajta eller för lösa. Ett säkert kort är raka vita byxor. I butikerna finns det i dag ett stort urval av vita byxor, alltifrån jeans till kostymbyxor. Prova dig fram vad som passar din kroppsform allra bäst. Välj gärna vita byxor i 100 procent bomull med minimal stretch, så slipper du att byxan tänjer ut sig på oönskade ställen. Om du känner dig sugen på en mer avslappnad look, gå upp en storlek eller köp kostymbyxor i en lösare modell. Oavsett, välj ett tjockare materialval för att undvika att dina underkläder syns. Överväg även hög midja som förlänger dina ben och ger en modern look. Låt tröjan hänga utanför byxorna. Om du stoppar in överdelen i byxan kan det se bylsigt ut. Samtidigt kan färgen på toppen synas genom byxorna.

Annons

2. Så bär du vita byxor året runt

De allra flesta associerar vita byxor med varmare väder men faktum är att de kan bäras alla säsonger under året.

Kvinna med vita byxor och polotröja med sneakers och en kavaj över axeln under hösten.
Vita byxor passar även under hösten. Fixa stilen med en polotröja och en kavaj.

Höst: Dina vita byxor är oftast i robust material som är mysigt. Du kan antingen kombinera vita jeans med en långärmad t-shirt och en större kofta eller en grå polotröja och en svart läderjacka. Styla dom men knähöga boots eller ankelboots.

Vinter: Du kan hålla din klädsel minimalistisk genom att para ihop dina vita byxor med en poolotröja och tjocka tröjor. Genom en svart kappa får du en dramatisk effekt och ett extra värmande lagar. Till accessoarer välj ankelboots och en varm halsduk. Det ger dig en med vintrig stil.

Vår: Vita byxor går bra ihop med mjuka pasteller som är typiska för den säsongen. Du kan klä upp byxorna genom att bära en silkesblus och klackar eller klä ner dem och få en ledig stil med en t-shirt, vita sneakers och en tunn kofta eller kavaj.

Annons

Sommar: Håll dig fräsch med ett enkelt linne och ett par sandaler. Om du vill kan du lyfta din look genom att bära en halterneck topp med sandaler. Möjligheterna är oändliga och du kan till och med ha kortare byxben till anklarna eller högre för en ännu somrigare stil.

3. Så kan du matcha dina vita byxor

Eftersom vitt är en neutral färg går vita byxor ihop med allting. Det finns dock vissa matchningarna som passar bättre än andra med vita byxor.

Kvinna med vit skjorta och vita byxor och en beige kofta över axlarna under hösten.
Matcha dina vita byxor med ton i ton.
  • Välj en riktigt färgglad färg på toppen som röd, blå eller gul.
  • Gå är en monokrom stil. Att fortsätta med en vitt även upp till på t-shirt, tröja och jacka. Det är ett väl beprövad stil som är otroligt stilren.
  • Våga dig på en marin stil med horisontella ränder på tröjan i neutrala färger stylat med vita byxor.
  • Om du vill tuffa till din look kan du prova att kombinera dina vita byxor med en ljus eller mörk skinkjacka.
Kvinna i vita byxor, linne och en svart skinnjacka.
Dina vita byxor blir även snygga tillsammans med en skinnjacka.

4. Välj rätt underkläder

Många räds vita byxor pågrund av att kanten på underkläderna kan synas. Men det finns sätt att minimera riskerna. För det första, använd endast hudfärgade underkläder som smälter in i din hud. Både vita och svarta underkläder riskerar att synas genom det vita tyget. Välj dessutom underkläder som också lägger sig bättre mot huden och som gör att faktiskt tyget blir osynligt. Använd det som passar dig bäst och det finns flera alternativ; sömlösa trosor, shapingtrosa i formfast trikå med långa ben och hög midja som formar och håller in eller stringtrosor.

Annons

5. Ta rätt hand om dina byxor

Det är också nödvändigt att ta rätt hand om sina vita byxor och förstå hur man ska ta hand om dem. Det bästa är att tvätta dem så ofta det går. Vädra dina byxor och tvätta eventuella fläckar lokalt. Undvik att tvätta byxorna i för hög temperatur. Om du tvättar byxorna i för hög temperatur riskerar du att fläckarna stannar kvar för evigt. Låt också byxorna självtorka. Får du någon fläck på byxorna, för det kommer ju ske förr eller senare, så är det bästa att behandla det så snabbt som möjligt. Får du en bläckfläck skrubba med alkohol, medan kaffe och matfläckar bäst tas bort med tvål, diskmedel eller schampo. Om du har lättare fläckar kan du hänga dina byxor i badrummet medan du tar en dusch. Ångan från duschen kan lösa upp din fläck.

Annons