Trendar: ShoppingtipsModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024

5 trendiga detaljer vi inte vill leva utan i sommar

10 jun, 2023 
Modetrender sommaren 2023.
Sommaren har just anlänt och vi på Femina ger dig givetvis koll på vad som gäller under den härliga tid som stundar. Och vi kan konstatera att sommargarderoben inte är komplett utan dessa plagg och accessoarer. Se vår topp fem-lista som en snabbguide till det allra mest nödvändiga i modeväg sommaren 2023.
Annons
Sommarvärdarna 2023 - 15 guldkorn du inte vill missaBrand logo
Sommarvärdarna 2023 - 15 guldkorn du inte vill missa

När sommaren äntligen anländer brukar vi ofta klä oss i mer bekväma och luftiga plagg som känns behagliga under årets varmaste månader. Men samtidigt vill vi naturligtvis inte göra avkall på trendfaktorn. Och det finns vissa plagg och accessoarer som känns extra aktuella just nu och som garanterat kommer att bli välanvända under de kommande sommarmånaderna. Här är vår topp 5-lista som ger dig våra favoriter vi inte vill undvara i sommargarderoben 2023.

1. Jeanskjolen

Ingen kan väl ha missat att jeanskjolen är ett av sommarens viktigaste trendplagg? Och allra helst ska den vara i hellång eller vadlång modell. Vad gäller färger och tvättar kan du vraka och välja bland det du själv känner dig mest bekväm i, från svart och vitt till klassiskt blått.

Annons
Emili Sindlev är trendig i hellång jeanskjol.
Jeanskjolen är ett av sommarens stora trendplagg.

2. Stråväskan

Stråväskan är högaktuell sommaren 2023. För det här är utan tvekan den perfekta accessoaren att bära under årets varma månader. Stråväskan passar lika bra att matcha med en kaftan på stranden som den gör med en ledig kostym i city, vilket gör den otroligt användbar. Den är kort och gott ett måste i en komplett sommargarderob!

Stråväskan är högaktuell sommaren 2023.
Stråväskan är sommarens mest användbara accessoar.
Annons
Stilren stråväska till linnekostym och sandaler.
Stråväskan passar lika bra till sommarklänning som till kostym.

3. Luftiga klänningen

Bekvämt och luftigt är ledorden för sommarsäsongen. Tajta plagg i all ära, men i värmen och solen är det skönast med mycket vidd. Den luftiga sommarklänningen är därför ett måste i garderoben. Satsa helst på en klänning i naturmaterial som andas, såsom bomull eller linne. Och du behöver inte fundera på hur du ska matcha den. Ett par sandaler och ett par solglasögon och du är redo att ge dig av.

Vit klänning i lätt och luftig modell.
Luftiga klänningen är oumbärlig på sommaren.
Annons
Hålmönstrad vit sommarklänning med mycket vidd.
Satsa gärna på en klänning i naturmaterial som andas.

4. Tanktop

Tanktoppen är basplagget som tog hela modevärlden med storm ifjol. Just vita baslinnen blev omåttligt populära, och trenden verkar inte avta. För det klassiska plagget är precis lika populärt i flödena på sociala medier nu som då. Kanske har du redan ett enkelt baslinne hemma i garderoben? Om inte så kan du enkelt fynda ett till absoluta budgetpris.

Tanktop är trendigt sommaren 2023.
Tanktopen är basplagget som blivit supertrendigt.
Annons
Trendig vit tanktop matchas med öppen skjorta och svarta byxor.
Bär det klassiska linnet under en uppknäppt skjorta.

5. Slappa kostymen

Kostym är kanske inte det första man tänker på att dra på sig i sommarvärmen. Men det beror helt på vilken modell och vilket material man väljer. Få saker är så snyggt att bära under sommaren som en lös och ledig linnekostym tillsammans med exempelvis vitt linne, sandaler och en stråväska. Dessutom kan du naturligtvis bära kavajen och byxorna var för sig, vilket ger dig mängder av variationsmöjligheter.

Beige linnekostym med mycket vidd.
Kostymen passar perfekt till enkla sandaler på sommaren.
Annons
Beige kostym med vida byxor.
Satsa på en kostym med mycket vidd för en bekväm sommarstil.
Annons