Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

6 modetips att anamma från Angelina Jolie

14 mar, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Angelina Jolie klänningar kläder mode
Angelina Jolie har räknats som en av Hollywoods främsta skådespelare och vackraste kvinnor i över 20 år.
Den välklädda stjärnan har knäckt koden för sin stil – och är en ypperlig inspirationskälla.
Här är sex modelektioner vi kan lära oss av Angelina Jolie.
Annons
Så bär du upp årets trendfärger 2022Brand logo
Så bär du upp årets trendfärger 2022

Angelina Jolie älskar hudfärgade pumps

Att benen blir längre och snyggare av högklackade skor är ingen nyhet, men Jolie har hittat ett knep att maxa klackarna så att de blir så smickrande som möjligt. Skådespelaren tycker om att använda pumps och stilettklackar som ligger nära hennes hudton. På så sätt ser benen ut att förlängas maximalt.

Angelina Jolies hudnära pumps gör att hennes ben ser längre ut.

Svart, vitt och pastell är favoriterna

Angelina Jolie är inget stort fan av klara färger – oftast ser vi Eternals-skådespelaren i svart, vitt, hudnära toner eller pasteller. Någon gång ibland dyker hon upp en färgglad galaklänning, men det hör helt klart till undantagen. Jolie har hittat färgpaletten som hon känner sig snyggast och mest bekväm i. De sobra färgvalen gör att Jolie ger ett svalt och elegant intryck i alla lägen, och gör att hon passar in i alla sammanhang.

Annons
Så väl till vardags som till fest tycker Jolie om en nedtonad färgskala.

Jolies power-stil

Vill du hitta inspiration till en perfekt elegant business-stil så är Angelina Jolie rätt person att kika på. Hon har hittat kläder som gör att hon alltid är helt rätt i politiska, altruistiska eller företagssammanhang. Stjärnan tycker om välsittande kostymbyxor, längre pennkjolar och byxdressar, och matchar det gärna med kavajer och minimalt med accessoarer. Skådespelaren är också svag för en krispigt vit skjorta.

Även som höggravid höll Angelina Jolie sin eleganta stil.

Hittat sin sminkstil

Angelina Jolie har hittat sin bästa sminkstil. och håller sig till den – för henne är det tunn eyeliner, markerade ögon och långa fransar som gäller, kombinerat med en hy med mycket lyster. Hon väljer också regelbundet klassiskt röda läppar, om hon inte vill ha en mer nedtonad look med naturligt läppglans.

Annons
Angelina Jolies naturliga sminkstil framhäver hennes skönhet.

Så framhävs hennes drag av smyckena

I vardagen och i professionella sammanhang har Angelina Jolie ofta minimalistiska smycken, men när det kommer till röda mattan tycker hon om att välja något som drar till sig uppmärksamhet. Favoriterna är stora örhängen med ädelstenar, som drar uppmärksamhet till hennes käklinje och gör att halsen ser ännu längre ut.

På Oscarsgalan 2009 stod Angelinas örhängen i fokus.

Hittat perfekta aftonklänningarna

När man gått på så många röda mattan-tillställningar som Angelina Jolie är det inte konstigt om man hittat rätt bland klänningsmodellerna. Skådespelaren väljer numera mellan några olika sorters klänningar när hon går på premiärer och galor. Stjärnan föredrar hellånga klänningar med vackert fall och inte för mycket volym. De får gärna ha empirskärning under brösten och fladdriga ärmar, alternativt markera midjan och ha bara en axel. Jolies klädval får henne ofta att de ut som en grekisk gudinna.

På Oscarsgalan 2014 bar Angelina Jolie en väldigt typisk Jolie-galaklänning.

Källa: Brightside.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons