Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

6 små detaljer – som kan förstöra hela din look

12 jun, 2023 
AvJohanna Lejon
FotografPexels, TT
Har du koll på de små detaljerna som kan dra ner intrycket av hela din look? Inte? Läs då vidare. Här är det du ska akta dig för!
Annons
Så stylar du de dressade vårtrenderna 2023Brand logo
Så stylar du de dressade vårtrenderna 2023

Att följa trender må vara ganska enkelt, inte minst eftersom allt du behöver göra är att bära det som är trendigt just nu, för stunden. Detta enkla drag befriar dig dock inte från att göra små garderobsfel, fel som kan dra ner intrycket av hela din look. De flesta av oss har nog gjort oss skyldiga till ett par missar under åren, inte minst att bära plagg i fel storlek, eller plagg vi helt enkelt inte trivs så bra i. Men, har du koll på vilka detaljer som kan få hela din outfit att se fel ut? Inte? Då ska du genast läsa vidare.

1. Ha koll på din byxlängd

Även om utsvängda byxor och plagg med vida ben är väldigt trendigt just nu, måste du fortfarande vara uppmärksam på längden på dina byxor – också om du har valt att ta på dig de klassiska skinny jeansen. När du letar efter nya jeans är det viktigt att tänka på din personliga känsla för mode. Se till att dina jeans är fållade så att de faller precis över marken. Om sneakers är dina favoritskor, se till att dina jeans inte är för korta. Och bibehåll en konsekvent fåll mellan dina byxor och dina skor.

Annons

2. Kolla upp att din foundation har rätt färg

Du är nog inte ensam om ha ägnat lång tid åt att sminka dig – bara för att inse att färgen på ditt ansikte och hals inte matchar. Det är viktigt att prova foundation på flera olika hudområden innan du köper den, inklusive runt käken, nedre halsen och den övre delen av bröstet.

3. Var lite försiktig med vilka (och hur många) mönster du bär

Stora, färgglada mönster kan få dig att verka större än vad du är och tenderar att ta över din outfit totalt. Håll dig till enstaka tryck och gör resten av din outfit enkel och diskret. Att öva med ett små tryck kommer att förbereda dig väl för att kombinera många tryck i framtiden.

4. Klä dig efter din personlighet

Att sätta ihop en outfit handlar om mer än att bara välja ut några klädesplagg. Det är också en möjlighet att förmedla vem du är – och hur du känner dig. Om du vill prova något nytt helt nytt med din garderob kan det vara ett smart drag att experimentera med längd, färg och mönster. Kort sagt: plagg som speglar ditt inre!

Annons

5. Omfamna din kroppsform

Att tänka på vilken kroppstyp du har är avgörande när du försöker välja ut den perfekta klänningen – för just dig. Den perfekta outfiten ska smickra din figur och ta fram dina bästa egenskaper.

6. Bär rätt behå

Se till att prova några behåar för att hitta rätt passform. Se till att allt passar korrekt genom att prova en mängd olika storlekar eller rådfråga en expert.

Sammanfattningsvis: lite förändring gör stor skillnad när det kommer till kläder. När du handlar nästa gång, se till att du väljer kläder som får dig att känna dig bekväm!

Källa: Stylecraze

Annons