VIDEO: 90-talets supermodeller – det här gör de i dag
1:57

Efter reklamen: VIDEO: 90-talets supermodeller – det här gör de i dag

(1:57)

Slå på ljud

Modebranschen är ökänd för att premiera ungdomlighet, och förr var det svårt att fortsätta jobba som modell efter att ha fyllt 40. Men de senaste åren har modeindustrin gjort en helvändning, och det är nu allt vanligare med mogna modeller både på catwalken och i olika kampanjer.

En modell som inte hindrats av sin ålder är 62-åriga Kathi Odom, som har brunnit för modellivet sedan tonåren men nu är mer framgångsrik än någonsin.

Katie Holmes omdiskuterade jeans – se den nya trenden

Men att vara en mogen modell har också sina utmaningar, och hon kan mötas av fördomar.

– Det är en utmaning varje dag. Jag träffar nya människor som ber mig göra saker jag aldrig har behövt göra förut. Förr i världen var åldrandet fienden, säger Kathi i en intervju med SWNS.

Stolt över sitt åldrande

Men Kathi Odom ser också att branschen har blivit mer inkluderande, och att det finns efterfrågan på äldre kvinnliga modeller.

– Med babyboom–generationen så har köpmarknaden börjat uppskatta äldre, klassiska kvinnor och visa att man kan vara hipp och cool samtidigt som man är lite äldre, säger modellen.

Kathi började bli gråhårig redan när hon var i 20-årsåldern, och brukade färga över sina silverstrån. I dag är hon stolt över sitt gråa hår.

Uno Svenningssons barn har vuxit upp – så ser de ut

– Ålder är inte en förbannelse, det är en gåva, säger hon, och menar att hon planerar att fortsätta arbeta som modell så länge hon kan:

– Jag kommer dyka upp på jobb med rullator. De kommer inte kunna bli av med mig i första taget.

SE OCKSÅ: Fem favoriter från Femina – badmode
1:06

Efter reklamen: SE OCKSÅ: Fem favoriter från Femina – badmode

(1:06)

Slå på ljud
Mest läst