Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Uno Svenningssons barn har vuxit upp – så ser de ut

28 jun, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Folkkära artisten Uno Svenningsson har varit gift med hustrun Carina Bihli Svenningsson i många år.
Tillsammans har de sönerna Mark och Joel, som nu har hunnit bli vuxna.
Så här ser Under ytan-sångarens barn ut!
Annons
VIDEO: Mello-artisterna som träffade kärleken på jobbetBrand logo
VIDEO: Mello-artisterna som träffade kärleken på jobbet

Artisten och låtskrivaren Uno Svenningsson, 63, har varit en folkkär profil i musik-Sverige under många år. Med låtar som Under ytan och Vågorna har han skrivit in sig i den svenska pophistorien, och efter sin medverkan i Så mycket bättre 2017 hittade den rutinerade artisten också en helt ny publik.

Hustrun Carina Bihli Svenningsson blev Uno Svenningsson tillsammans med i början av 90-talet, och sedan dess har paret hängt ihop. I en intervju med Expressen 2020 berättade artisten om sin starka kärlek till hustrun, och minnen från deras bröllopsresa.

Carina Bihli Svenningsson och Uno Svenningsson 2019.

– Jag kommer ihåg när jag och min fru var nygifta och åkte till Zakynthos i Grekland. Vi hade två underbara veckor och såg bland annat havssköldpaddor som la ägg på stranden. Jag har starka minnen från den resan. När vi kom hem skulle vi flytta till Västkusten och jag skulle påbörja min första soloskiva och en låt, ”Evigt unga”, är inspirerad från den resan. Nu har jag och Carina hängt ihop i 29 år. Det är ganska ovanligt i den här branschen. Carina är underbar, klok, intelligent och ett enormt stöd på alla plan, berättar han för tidningen.

Annons

Så ser Uno Svenningssons söner ut

Uno och Carina har två söner, som fötts med sju års mellanrum. Äldsta sonen Mark Svenningsson är född i juli 1994, medan yngre sonen Joel kom till världen i januari 2001. I dag har båda barnen flyttat hemifrån, och Uno och Carina bor ensamma i sitt hem i Stenungssund.

Uno Svenningsson med hustrun Carina och sönerna Mark och Joel 2011.

Äldsta sonen Mark går numera i sin pappas fotspår och har hittat en kärlek till musiken. De två skriver låtar tillsammans och arbetar i studion.

– Min son Mark började skriva musik bara för några år sedan, och det har gått fort kan jag säga! Han är otroligt begåvad och det ska bli häftigt att få jobba ihop med honom, sa Uno Svenningsson till Expressen 2020.

Annons
Uno Svenningsson med äldsta sonen Mark.

Den lilla familjen verkar ha en stark relation, och tycker om att resa tillsammans. 2020 lade Uno Svenningsson ut en bild på sin fru och sina söner från en resa till Paris när de åkte och kollade på Coldplay.

SE OCKSÅ: 10 av de mest annorlunda kändisbarnnamnenBrand logo
SE OCKSÅ: 10 av de mest annorlunda kändisbarnnamnen
Annons