Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

7 detaljer som får dig att se lyxig ut

06 dec, 2022 
AvAino Oxblod
FotografYotube.

Du behöver inte bara köpa dyra saker för att se elegant och lyxig ut – snarare än att öppna plånboken är det viktigt ha ett öga för detaljer.
Nu delar modeprofilen Shea Whitney med sig av sina bästa tips för att se elegant ut, och varnar för de vanliga missarna som många gör.
– Jag tycker att vi naturligt ska framhäva det vi redan har, säger hon i en video.

Annons
8 enkla tips för att se mer elegant utBrand logo
8 enkla tips för att se mer elegant ut

Naturliga ögonbryn

För att se riktigt elegant ut gäller det ofta att ha en sparsam inställning till smink. Shea Whitney, som har nästan 1,5 miljoner följare på Youtube, konstaterar att hon själv brukade fylla i sina ögonbryn alldeles för hårt och mörkt.

– Det var bara några år sedan, jag gjorde verkligen mina ögonbryn prominenta, och många gör fortfarande det, för det var trenden, säger hon, och fortsätter:

– Jag tycker verkligen att ögonbryn är så viktiga, de ramar in ansiktet och är viktiga. Men jag tycker att vi naturligt ska framhäva det vi redan har.

För den rätta lyxiga looken tipsar hon därför om att fylla i brynen med en färgad bryngel, som matchar ens hårfärg.

Naturlig läppenna

Precis som med ögonbrynen så bör läpparna sminkas varsamt om man vill ge ett elegant intryck. Med det sagt behöver man inte hålla sig borta från en klarröd färg om man gillar det – det viktiga är att inte fylla i läpparna för hårt med läppenna utanför de egna naturliga linjerna. Att försöka få läpparna att se större ut genom att måla läppenna utanför de egna läpplinjerna gör ofta att det ser smetigt ut efter ett tag.

Annons

Kläder med ordentligt foder

När du köper kläder är det inte prislappen som är det viktiga – för att ett plagg ska se lyxigt ut gäller det att ha koll på vissa detaljer. Shea exemplifierar med ett par dyra vita byxor hon köpt som ser billiga ut för att fodret syns igenom tyget.

– De faktiska byxorna är extremt tunna, vilket inte nödvändigtvis behöver vara dåligt, men sen har de satt in ett foder så det ser ut som att jag har ett par shorts under byxorna, säger hon i videon.

När du köper tunnare plagg är det alltså bra att hålla koll så att de inte är genomskinliga när de inte ska vara det.

Fodret syns igenom de vita byxorna.

Ordentliga fållar och sömmar

Något annat som kan dra ner lyxfaktorn på en outfit är om de saknar sömmar och i stället har råa kanter. Det kan vara en snygg detalj i början men brukar bli slitet och få hängande trådar efter ett tag, vilket gör att hela intrycket ser mindre elegant ut.

Plagg utan fåll åldras sällan bra.

Behå i rätt storlek

Det spelar ingen roll vilken klädstorlek man har – alla kan ha underkläder som sitter illa. Och om underkläderna inte sitter bra kommer inte kläderna man har ovanpå sitta särskilt snyggt heller.

Annons

– Om du har en behå som är för tajt kommer det bildas konstiga knölar. Och detsamma gäller trosor – vissa tror att ju mindre och tajtare de är, desto mindre syns dem, men nej, säger Shea Whitney.

Framhäv fransarna på ett naturligt sätt

Det är inget fel i att vilja ha långa och böjda fransar – men framhäv dem på ett naturligt sätt för att få den lyxiga looken. Om du vill ha lösögonfransar kan enskilda fransar ge ett glamouröst intryck, snarare än att använda de största och tyngsta fransarna.

– Det är vackert att ha långa fransar, jag tycker att det förbättrar ens utseende och är väldigt feminint, men när det är för mycket och för tjockt och bara tynger ner fransarna så är det kanske dags att göra en förändring.

Concealer i måtta

Naturligt, naturligt, naturligt. Genomgående för alla sminktips för att se alla elegant och lyxig ut är att applicera sminket med måtta och med målet att framhäva det man har naturligt. När du använder concealer är det bäst att ha en i din egen hudton, och bara applicera precis där du behöver.

– Jag applicerar bara concealer bara där jag behöver det. Jag tycker att det är en bättre inställning än att ha billyktor i ansiktet, säger hon och syftar på de tidigare trenderna med ljus concealer i trekanter under ögat.

Annons