Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

72-åriga modellen som bryter mot branschens normer

15 feb, 2022 
AvAino Oxblod
FotografInstagram.
72-åriga Colleen Heidemann bryter mot normerna i modebranschen.
Hon visar att skönhet inte har någon ålder, och att hon kan vara modell för både kläder och smink lika väl som någon 50 år yngre.
”Om inte nu, när då?” är stjärnans motto.
Annons
Hitta din våruniform – Femina visar vårens härligaste trenderBrand logo
Hitta din våruniform – Femina visar vårens härligaste trender

Att mode- och skönhetsindustrin är väldigt åldersfixerad har nog ingen missat – modellerna på modevisningarna och i kampanjerna ska helst vara unga och släta, utöver långa och smala.

Men det är något som 72-åriga modellen Colleen Heidemann inte orkar bry sig om – den till åren komna influencern vägrade låta normerna hindra henne från att följa efter sin dröm. Det var 2011 som Colleen, 61 år gammal blev ett fenomen när hon fotograferades av Ari Seth Cohen som en del av hennes serie Advanced style, där hon fotograferades i snygga kläder.

Annons

Efter genombrottet följde kontrakt med modellagenturen Next model management, och jobben har rullat in på magasinsidor i i kampanjer för stora märken.

Annons

Colleen del av branschens utveckling

Även om branschen länge varit ungdomstillvriden, så börjar man se en utveckling, där modeller i varierande åldrar blir ett allt vanligare inslag. Valentino använde sig av flera äldre och gråhåriga modeller på sin couture-visning, och på röda mattorna är det allt fler kvinnliga Hollywoodstjärnor som följer trenden att omfamna sitt gråa hår och visa att det inte bara är män som kan vara snygga silverrävar.

Även inom kampanjer för hudvård och smink har det blivit vanligare att visa produkterna även på mogen hy. Märken som Saie och LH Cosmetics visar gärna hur sminket ser ut på människor i alla åldrar.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons