Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

8 tidlösa höstplagg du kan använda i åratal

25 okt, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Trender kommer och går, men varje höst är det vissa plagg som återvänder till rampljuset.
Här är åtta olika modetrender och klädesplagg som känns lika rätt varje höst – och som du kommer kunna använda år efter år.
Annons
8 stora trender hösten och vintern 2022Brand logo
8 stora trender hösten och vintern 2022

Flanellskjortan

En mjuk rutig skjorta i flanell är på många sätt det perfekta höstplagget. Lite varmare än en vanlig skjorta i bomull eller linne, som du kan matcha med både ett par snygga blåjeans eller en kjol med stövlar till.

Läderjackan

Oavsett om du vill ha en jacka i äkta läder eller en variant med fuskläder så är läderjackan en viktig komponent i höstgarderoben. Jackan gör att vilken outfit som helst får lite mer edge, och är dessutom bra mot väder och vind i höstrusket.

Annons
Alla är snygga i en klassisk läderjacka.

Chelsea-kängor

En riktigt klassisk skomodell, som alltid fungerar. Den kvalitativa Chelsea-kängan passar både i skogen och i stan, och är snygga till nästan vilken outfit som helst. Med ett par i garderoben behöver du aldrig oroa dig för vad du ska ha på fötterna under höstmånaderna.

Poloklänning

Den stickade poloklänningen gör att du känner dig både feminin, stylish och bekväm på hösten. Välj gärna i en lite lösare modell som slutar över knäna, och markera midjan med ett skärp. Matcha sedan snyggt med ett par högre stövlar!

Annons

Pullover

En pullover med rund hals, en så kallad crewneck, bör alla ha i garderoben. Låt den stå för sig, eller bär den över en skjorta. Den mjuka tröjan gör att du håller dig varm och elegant i kylan, och det passar till både jeans, klänning, kjol och alla sorters jackor.

En crewnecktröja fungerar i alla lägen.

T-shirtklänning

En bra vardagsklänning som egentligen fungerar året runt, och som är lite mer påklädd och proper än de sladdriga sommarklänningarna. Matcha klänningen med stövlar och en kappa för en elegant look bland höstlöven.

Annons

Polotröja

Den kortare polotröjan är också ett bra plagg att ha i höst- och vintergarderoben. Välj en modell med någon rolig detalj, som knappar eller en ballongärm, för att lyfta det klassiska plagget till nästa nivå.

Fodrad jeansjacka

Den vanliga jeansjackan överlever inte långt in på hösten, men den fodrade jeansjackan är ett klassiskt plagg som fungerar även under kallare temperaturer.

Fodrad jeansjacka håller när hösten blir kall.

Inspirerad av: Buzzfeed.

Annons