Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

8 tips för en mer exklusiv stil – som inte kostar skjortan

11 apr, 2023 
Stiltips för en exklusiv klädstil.
Vill du också ha en snygg och exklusiv ut utan att spendera halva månadslönen? Med några få, enkla knep kan du enkelt få en stil som ser lyxig ut – utan att bli ruinerad på kuppen.
Annons
5 misstag när du rakar bikinilinjen – så undviker du demBrand logo
5 misstag när du rakar bikinilinjen – så undviker du dem

Bara för att något ser dyrt ut behöver det nödvändigtvis inte vara det. Det finns många enkla stylingtips att ha i bakhuvudet om man vill få en stil som ger intrycket av att vara extra lyxig. Och det handlar inte om att lägga massor av pengar på dyra plagg, logoprydda väskor eller exklusiva smycken.

1. Välj lugna färger

Jordnära färger som beige och brunt ger en mer sofistikerad känsla än skrikigare kulörer. Så att satsa på nedtonade nyanser istället för grälla är ett enkelt och plånboksvänligt sätt att ge din look ett mer exklusivt intryck. Väljer du dessutom färger som går ton i ton från topp till tå så får du en genomtänkt look som ser extra exklusiv ut.

Annons
Få en lyxig stil genom att addera få och noga utvalda smycken.
Lugna färger ger en lyxigare intryck än grälla toner.

2. Addera smycken

Att addera några få men noga utvalda smycken är ett snabbt och enkelt sätt att lyfta din look och få den att se lyxigare ut. Och det behöver inte vara några exklusiva dyrgripar. Viktigast är att du satsar på stilrena smycken i klassisk stil. Alltför pråliga, maffiga och blingade smycken kan nämligen få helt motsatt effekt.

Smycken kan ge din stil en mer exklusiv känsla.
Addera några få men noga utvalda smycken.
Annons

3. Satsa på klassiker

Klassiska plagg kommer att ge dig en mer exklusiv känsla än om du hakar på snabba trender. Stilrena plagg i klassiska snitt är därför ett bra val om du vill ge intrycket av en lyxig stil.

Klassiska plagg ger en lyxigare stil.
Satsa på stilrena plagg i klassiskt snitt.

4. Måla läpparna röda

Rött läppstift ger ett väldigt sofistikerat intryck, och det ger även intryck av att du har ansträngt dig och att du är mån om din stil och din framtoning vilket alltid upplevs som exklusivt.

Rött läppstift ger ett sofistikerat intryck och en mer exklusiv stil.
Rött läppstift ger ett elegant och sofistikerat intryck.

5. Addera snygga skor

Skor är en accessoar som ibland glöms bort men som brukar kunna göra väldigt mycket för helhetsintrycket. Först och främst ska de vara hela och rena. Det finns inget som kan förstöra ett lyxigt intryck så snabbt som ett par slitna och smutsiga skor. Även här gäller klassiska modeller för att få fram den där exklusiva känslan, såsom ett par snygga pumps i läder eller ett par stilrena loafers.

Annons
Klassiska svarta präglade pumps i läder.
Skor gör mycket för helhetsintrycket.

6. Passform, passform, passform

Att bära plagg som ser ut som att de är skräddarsydda för just dig ger definitivt ett lyxig känsla, medan plagg som stramar eller veckar sig på fel ställen ger motsatt intryck. Så det kan vara värt att lägga ett par hundralappar hos en skräddare för att få den där perfekta passformen om det är ett plagg du planerar att använda i många år framöver.

Se till att plaggen har god passform om du vill ha en stil som ser exklusiv ut.
Plagg som ser ut att vara skräddarsydda för just dig ger ett lyxigt intryck.

7. Välj rätt material

Exklusiva material som kashmir eller skinn brukar generellt sett se lyxigare ut. Men du behöver inte tömma plånboken för att få en stil som ser påkostad ut. Många material ger en exklusiv känsla utan att de kostar skjortan, som exempelvis plagg i satin eller spets.

Annons
Plagg i vissa material som satin eller spets ger en lyxigare känsla.
Satinkjol ger en exklusiv känsla.

8. Lägg extra krut på frisyren

Stil handlar om helhetsintrycket. Att bara fokusera på kläderna och inte bry sig om resten är därför ingen garanti för att din stil ska uppfattas som lyxig. Ser du däremot till att du har en snygg och välvårdad look från topp till tå så kommer din stil garanterat att kännas mer exklusiv. Det gäller inte minst håret som spelar stor roll för helhetsintrycket.

Olivia Palermo i snygg frisyr med mjuka lockar.
Stil handlar om helhetsintrycket så lägg gärna extra krut på frisyren.
Annons