Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

9 modeknep för att ge ett mer exklusivt intryck

31 aug, 2021 
AvAino Oxblod
FotografTT
Man behöver inte spendera en förmögenhet för att det ska se ut som att man har gjort just det.
Med några smarta knep kan alla få sin stil att framstå som mer exklusiv, utan att det kostar skjortan.
Här är stylisternas bästa tips för att ge ett mer påkostat intryck!
Annons
VIDEO: 3 klädmissar som kändisarna helst vill att vi glömmerBrand logo
VIDEO: 3 klädmissar som kändisarna helst vill att vi glömmer

Mörk denim

Oavsett vilken typ av jeansmodell du tycker bäst om – högre eller lägre midja, tajtare eller lösare ben – så framstår det som mer sofistikerat med en mörkare tvätt. Välj ett par mörkare jeans som kan ta dig från jobbet till en utekväll med vännerna utan att behöva bytas ut.

Modellen Miranda Kerr i en väldigt klassisk look, med mörkare jeans och en krispigt vit t-shirt.

Välj bättre material

Man behöver inte lägga pengar på märkeskläder för att ge ett mer exklusivt intryck – mycket handlar om vilka material ens kläder är gjorda av. Miller är, precis som många andra, ett stort fan av kashmir.

Annons

– Det handlar om att ha ekologiska och äkta material. Kashmir är rätt väg att gå, och även om de materialen behöver lite mer kärlek och omtanke med handtvätt eller kemtvätt, så gör de stor skillnad och håller så mycket längre än syntetiska versioner.

Investera i en perfekt kavaj

Alla behöver en bra kavaj i garderoben – har man en i klassiskt snitt och färg som också sitter snyggt, så kan man ha den hela livet.

Ashley Michelle Miller är stylist som hjälper kändisar att utforma sina garderober, och hon trycker på vikten av en perfekt svart kavaj.

– Var tillbringar du den mesta av din tid? Det är där du måste investera din garderobsbudget i plagg som gör dig till ditt snyggaste jag. Detaljer spelar roll, så en smickrande modell med dyrare knappar och material gör att man sticker ut.

Reese Witherspoon i en tidlös svart kavaj.

Våga blanda mönster och texturer

– Att lära sig konsten att blanda material och mönster är en av nycklarna till att se exklusiv ut med vilken budget som helst. Blanda natursiden med andra material i samma färgpalett, som denim eller kashmir. Genom att ha samma färger i olika material så förhöjer man sin look, säger modellen Bernadett Vajda.

Annons

Unna dig en snygg svart kappa

Precis som att alla garderober mår bra av en svart kavaj, så bör man investera i en kvalitativ svart kappa eller rock – det är ett klassiskt plagg som håller genom alla trender.

– Den kommer hålla i årtionden. Klassiska stilar har inget bäst före-datum och kommer ta dig igenom åren varm, säger Bernadett Vajda.

Supermodellen Karlie Kloss i en snygg svart rock.

Behån måste sitta bra

Om kläderna ska se snygga ut måste man också ha en behå som sitter bra under. Synliga kanter, glappande eller för små kupor eller osmickrande band gör att toppen eller skjortan man har på sig automatiskt ser billigare ut. Gå till en riktig underklädesbutik och be om hjälp att hitta perfekta behåar – gärna en svart och en nära din hudton.

Annons

Ta hand om dina skor

Genom att ta hand om dina skor ordentligt kommer de både hålla längre, så du slipper köpa nya, och se mer exklusiva ut. Rengör, borsta och smörj in skorna enligt skötselråden för de material skorna är gjorda av.

Glöm inte bort håret

Hur dyra kläder man än har på sig, så kan man fortfarande se sjavig ut om man inte har fixat håret samtidigt. Lek med hattar, hårspännen och tofsar för att uttrycka din stil, men glöm inte att nyckeln till att håret ska ge ett välvårdat och sofistikerat intryck är att det är utan friss, samt glansigt.

Fokus på hy med lyster

Även ansiktet behöver få sig lite kärlek, som pricken över i:et. Här är inte fokus på dyra sminkprodukter och avancerade looks, utan snarare på en hälsosam hy med lyster.

– Naturlig skönhet är alltid inne, och du kommer se exklusiv ut bara genom att visa upp en utvilad version av din egen hud. Välj smink som visar din skönhet, och överdriv inte med trender, säger Vajda.

Annons
Julia Roberts hy ser frisk och naturlig ut, även på röda mattan.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

SE OCKSÅ: Fem favoriter från Femina – modespecialBrand logo
SE OCKSÅ: Fem favoriter från Femina – modespecial
Annons