Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

5 behåar du behöver för att ha något för alla tillfällen

24 nov, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Underkläder i byrå.
Behåa kan kännas som en hel vetenskap – hur ska de sitta och hur ofta ska de tvättas?
Men du behöver faktiskt inte ha så många olika typer av behåar för att ha en för varje tillfälle och look.
Med de här fem olika behåvarianterna i garderoben kommer du riktig långt!
Annons
Se 5 tecken på att du behöver en ny behåBrand logo
Se 5 tecken på att du behöver en ny behå

En enkel vardagsbehå

Alla som använder behå behöver en behå de kan lita på till vardags – som ger stöd till brösten och inte syns under kläder. Vilken typ av behå det är beror lite på vad du har för behov. Har du större bröst kanske du vill ha en balconette-behå som ger mycket stöd, och har du mindre bröst kanske en bygellös behå i mjuk bomull är perfekt. En modell som många kan trivas i är en vanlig t-shirtbehå, som med sin släta yta lätt blir osynlig under kläder och ger brösten det de behöver till vardags, varken mer eller mindre.

Vilken färg ska man ha på sin vardagsbehå då? Det beror lite på vad du har för kläder. Klär du dig uteslutande i svarta eller mörka kläder är såklart en svart behå det självklara valet, medan en hudfärgad behå kanske passar bättre om du klär dig i ljusare kläder.

Annons

En festligare behå

Vardag i all ära, men när det vankas fest, högtider eller bara helg kan det vara härligt att få känna sig riktigt fin ända in på kroppen. Unna dig en riktigt snygg behå, som passar under dina bästa festtoppar eller klänningar. Varför inte en snygg bralette i spets, eller en push up-behå med snygga detaljer? Det är härligt att ha en behå i garderoben som man blir riktigt glad av!

En röd behå

Det här kan låta underligt, men om du äger vita plagg – vilket de flesta ju gör i någon utsträckning – så är en röd behå en livräddare. Den röda behån blir nämligen helt osynlig under vita plagg! Det är lätt att tänka att det är en vit behå som är bäst att ha under vita plagg, men så är alltså inte fallet.

En sportbehå

Om du tränar regelbundet äger du antagligen redan flera sportbehåar, men oavsett om du älskar gymmet eller helst hänger i soffan så är en bekväm sportbehå ett måste. Det är skönt för brösten när du tar en skogspromenad, städar hemma eller gör något annat som du kan bli lite svettig av!

En axelbandslös behå

De flesta av oss har någon form av topp, tröja eller klänning där det inte passar att bära en vanlig behå – banden syns helt enkelt. Därför är det bra att ha en axelbandslös behå i garderoben, som du kan plocka fram när det är dags att bära de där lite mer komplicerade plaggen.

Annons