Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

6 vanliga modemisstag som gör stilen mindre elegant

12 okt, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Kvinna klädd i svart.
Behåller du kläder som inte passar, eller köper plagg bara för att de är billiga?
Då är det dags att tänka om.
Här är 6 smarta tips för att undvika vanliga modemisstag, och göra din stil mer elegant och hållbar.
Annons
Modechefens favoriter i höstBrand logo
Modechefens favoriter i höst

1. Köp inget som du bara ska använda en gång

Det här är ett misstag som många av oss har gjort – köpt en klänning eller ett plagg bara för ett enskilt tillfälle, som en fest, ett bröllop eller en födelsedag. I stället för att köpa ett plagg med syftet att bära det vid ett specifikt tillfälle, försök investera i ett par festligare plagg i garderoben som du vet att du alltid kan använda.

2. Köp eller behåll inget som inte passar eller sitter bra

Brukar du behålla plagg i garderoben som inte längre passar, eller som kanske aldrig suttit snyggt på din kropp? Då är det dags att släppa dem, och låta de plaggen vandra vidare till mer behövande hem. Plagg som inte sitter bra kommer du aldrig vara helt bekväm i, vilket gör att du drar dig för att använda dem – eller känner dig mindre självsäker när du väl har dem på dig. Var snäll mot dig själv och prioritera plagg som sitter snyggt och skönt! På så sätt kommer du alltid se mer stilsäker och elegant ut.

Annons

3. Shoppa inte bara för att det är billigt

Det är lätt att luras av en röd prislapp eller 70 procents rea, speciellt om det är designerplagg som tidigare varit mycket dyrare. Om du inte hade velat köpa plagget till fullpris ska du inte köpa den på rea heller, för ett billigt plagg som du aldrig använder kommer ändå vara en dålig investering.

Kvinna på hösten.
Hitta din stil och gör inga onödiga köp.

4. Gå inte på extravaganta shoppingturer

Ibland när vi känner att vi ”inte har något att ha på oss” – trots att garderoben är överfull av plagg – så beger vi oss ut på en lång shoppingtur för att köpa nya, snygga plagg. Men en sådan shoppingtur slutar ofta i misslyckade spontanköp som inte hjälper garderobssituationen i längden. Var lite mer genomtänkt i dina inköp för att undvika plagg som du inte trivs i, och i stället hitta de där huvudplaggen som du alltid känner dig snygg och elegant i.

Annons

5. Hitta din uniform

Var inte rädd för att hitta din ”uniform” – det är inget fel med att klä sig på samma sätt flera dagar på raken. Lär känna din kropp och smak, och samla på dig några outfits som du alltid vet att du känner dig som ditt snyggaste jag i. Men håll det enkelt! Kanske är det jeans, polotröja och kavaj, eller en kjol och skjorta? Testa dig fram till vad du gillar, och glöm inte skorna.

6. Underskatta inte en komprimerad garderob

Att ha en snygg och elegant stil kräver inte en belamrad garderob eller massor av plagg som bara är trendiga för säsongen – snarare tvärtom. Du behöver inte många plagg för att maximera din stil, se bara till att plaggen du har går att kombinera med varandra och att de sitter bra och skönt på kroppen. Det kan räcka med så lite som 15 plagg!

Annons