Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Så ofta ska du tvätta din behå – här är svaret

23 nov, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Kvinna med behå bh.
Hur ofta ska man egentligen tvätta sin behå?
Medan vissa tvättar den efter varje användning går andra med samma behå i flera veckor.
Här får du svaret på frågan som många kvinnor undrar över!
Annons
Bh-skolan med FeminaBrand logo
Bh-skolan med Femina

Hur ofta ska man egentligen tvätta sina behåar, och vad är vanligast? Det här är en fråga som med jämna mellanrum skapar stor diskussion på sociala medier. Medan vissa tycker det är självklart att tvätta behån efter en användning, precis som ett par trosor, tycker andra att behån kan användas 5-10 gånger innan det är dags att kasta den i tvättkorgen. Hur dyra behåar man använder och hur många man har i sin ägo spelar också in för hur ofta man vill och kan tvätta sina behåar.

Hur ofta ska man tvätta sin bh? Här är svaret.
Hur ofta ska man tvätta sin bh egentligen?

Hur ofta ska man tvätta behån?

Men vad är egentligen det bästa? Underklädesspecialisten Lois Siciliano menar att du bör tvätta dina behåar efter två eller tre användningar – men att det finns undantag.

Annons

– När det gäller normalt bruk så räcker det med varannan eller var tredje gång. Det är såklart inte fallet om det är en sportbehå som du bär på ett intensivt träningspass eller om det är en varm sommardag. Om du är väldigt svettig bör du tvätta behån varje gång, säger hon till Glamour.

Hur ska man tvätta behån?

Hur tvättar man bäst sina behåar då? De flesta slänger nog in dem i tvättmaskinen på 40 grader, möjligen i en tvättpåse. Men enligt underklädesexperten är det egentligen handtvätt som är det allra bästa. Fyll handfatet med kallt vatten och addera några droppar tvättmedel som är anpassat för just underkläder, eller någon annan form av milt tvättmedel. Lägg ner behåarna i vattnet med spännena stängda och låt dem dra i tio minuter innan du försiktigt gnuggar den med händerna för att rengöra ordentligt. Skölj sedan av behån i kallt, rent vatten och låt den torka på en handduk.

Om du hellre tvättar behåar i tvättmaskin så bör du göra det på det snällaste programmet, med låga temperaturer.

Annons