Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

Experten: 7 vanliga misstag folk gör när de ska köpa behå

30 mar, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
behå bh storlek köpa
Att köpa en behå som både passar, är skön och ser fin ut är minst sagt en utmaning.
Om man inte hittar rätt i behådjungeln är det lätt att råka köpa en obekväm, eller tro att alla behåar är obekväma och dåliga.
Behåförsäljaren Carol Nicholson delar med sig av de sju vanligaste misstagen hon ser att kunder gör när de köper behå.
Annons
Se 5 tecken på att du behöver en ny behåBrand logo
Se 5 tecken på att du behöver en ny behå

Att klaga på kroppen i stället för behån

Om behån inte sitter bekvämt eller snyggt på din kropp så är det fel behå för dig – det är inte fel på din kropp.

– Behån ska passa kroppen, inte tvärtom. Det är alltid okej att säga att en behå inte passar dig, för det finns så många stilar och former som kan passa bättre, säger Carol till Insider.

Att anta att alla behåar är obekväma

Det spelar ingen roll hur stor eller liten byst du har – en behå ska aldrig vara obekväm. Om en behå är obekväm så föreslår Carol att kolla på om bandet runt ryggen ger tillräckligt mycket stöd, för axelbanden ska inte behöva bära hela tyngden. Det är också viktigt att kuporna är tillräckligt stora, så att brösten inte väller över och skaver.

Annons

Att välja efter storlek

Du ska inte tro att du alltid har samma behåstorlek – precis som du kanske testar olika jeansstorlekar borde du testa olika behåstorlekar innan du köper en ny behå. Behåar från olika märken kan ha samma storlek men sitta olika, så testa dig fram!

Att bara köpa t-shirtbehåar

T-shirtbehån är kanske den vanligaste behåmodellen, men det är inte alla som borde använda den. I stället menar hon att ”cut and sew”-behåar kan vara ett bra alternativ – alltså behåar där kupan är sydd av flera olika tygstycken, snarare än har en formpressad kupa som t-shirtbehån har.

Att bara köpa tråkiga behåar

En vanlig fördom är att det inte finns behåar i söta eller sexiga modeller om man har större bröst. Det kan dock vara lite svårare att hitta om man har större kupa än DD – testa specialbutiker för att hitta behåar som både är snygga och sitter bra.

Annons

Att inte ge sportbehåar eller bralette en chans

Alla trivs inte i behå med bygel – så varför inte testa ett alternativ? Sport-behåar och braletter kan vara både snyggt och bekvämt, och ge stödet du vill ha.

Att undvika en behå som lämnar märken

Det spelar ingen roll vilken behå du har på dig, den kommer antagligen lämna märken på huden. Det behöver inte nödvändigtvis vara en dålig sak.

– Märkena en behå lämnar är inte något dåligt, det är bara så det blir av att bära stretchband en hel dag. Det ska dock inte göra ont att bära behå, men om det blir märken så är det inget du behöver oroa dig för.

Annons