Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

Det händer med kroppen när du slutar använda behå

21 mar, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTt.
Många av oss använder behå dagligen, och har gjort det sedan tonåren utan eftertanke.
Men det finns faktiskt fördelar med att inte ha behå på sig – och du kan märka flera skillnader med din kropp om du slutar.
Här är fem saker som kan hända om du slutar bära behå!
Annons
Se 5 tecken på att du behöver en ny behåBrand logo
Se 5 tecken på att du behöver en ny behå

Brösten kan bli större

Många använder sig av inlägg ellr push up-behå för att de vill att brösten ska se större eller fastare ut, men faktum är att det motsatta skulle kunna ge samma effekt. Enligt brittiska Cosmopolitan finns det inga fördelar med att låta brösten komma undan gravitationskraften.

– Medicinskt. fysiologiskt, anatomiskt – brösten får inga fördelar av att bli förnekade gravitationen. Snarare motsatsen, att de blir hängigare av en behå, säger franska professorn Jean-Denis Rouillon från University of Besançon.

Annons

Du får bättre blodcirkulation

Eftersom poängen med en behå är att brösten ska hållas på plats och inte röra sig så mycket, så måste både axelbanden och bandet över ryggen sitta åt. De kan försvåra blodcirkulationen i kroppen i längden.

Bröstvårtorna kan må bättre

Något många inte tänker på är hur bröstvårtorna mår av att vara instängd i en behå – inte särskilt bra, visar det sig. Många kan uppleva torra och irriterade bröstvårtor om de inte får vila från behå emellanåt.

Tre kvinnor klädda i behå och trosor.
1851293932

Du sover bättre

Om du till och med sover med behå kan det vara dags att sluta. Det är både obekvämt och kan påverka hur bra du sover. Ta av dig behån redan en stund före läggdags så kommer du märka att du sover bättre.

Annons

Brösten kan få en annan form

Kanske har du fnyst åt tanken att det skulle få att träna brösten till att få en annan form? Visst, själva brösten består av fettvävnad och inte muskler, men faktum är att musklerna runt brösten kan påverka vilken form själva brösten får. Även om kuporna inte blir större så skjuts själva bröstpartiet både fram och upp när du tränar brösten. Om du inte har behå så kommer bröstmusklerna behöva jobba hårdare, och det kommer i sin tur förändra hur dina bröst ser ut.

Källa: Humorbibeln.

Bh-skolan med FeminaBrand logo
Bh-skolan med Femina
Annons