Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Bikini för dam – snyggaste och trendigaste modellerna 2024

25 mar, 2024 
AvStina Meyerson
FotografEllos
snygg bikini 2024
Satsa på en snygg och bekväm bikini i sommar! Här listar vi 15 fina bikinis i olika modeller, färger och mönster.
Annons
5 tips - så håller dina badkläder längreBrand logo
5 tips - så håller dina badkläder längre

Även om sommaren kan kännas avlägsen i det nyckfulla vårvädret så närmar den sig faktiskt, och med den även badsäsongen. Därför kan det vara en god idé att se över sina badkläder, så att du inte behöver göra ett stressat och ogenomtänkt impulsköp inför stranddagen eller spahelgen när sommaren väl står i full blom.

En bikini är ett riktigt snyggt och bekvämt alternativ – och dessutom är den både praktisk och mångsidig. Du kan bära den som den är på stranden, men också på andra vis. Här är några stylingtips:

Annons

Så stylar du din bikini i sommar

  • Låt din bikinitopp skymta fram under en avslappnad linneskjorta till exempel, som en snygg detalj.
  • Du kan också bära den rejäla bikinitoppen som en vanlig topp. Exempelvis ihop med ett par avslappnade shorts, eller en svepande maxikjol.
  • Häng på en av säsongens stora trender med transparenta plagg, med hjälp av din bikini! En transparent kjol eller klänning blir så snygg ovanpå en bikini.
  • Våga mixa och matcha. Du behöver inte bära ett färdigt bikini-set, utan kan sätta ihop olika toppar och underdelar och få till intressanta kombinationer.
  • Kom ihåg att det inte behöver vara svårt att få till en snygg sommarlook, bara för att det inte är så många klädesplagg som är involverade. Para ihop din bikini med ett par trendiga ballerinaskor, en härlig skjorta och ett par shorts eller en strandklänning och toppa outfiten med en stråväska och en snygg solhatt.

Tips! Spana även in säsongens trendigaste baddräkter!

Ellos bikini som finns i stora storlekar
Foto: Ellos

Vilken bikini passar mig?

En vanlig fråga är vilken bikini som egentligen passar en själv. Men som alltid finns det inga rätt eller fel, utan det är helt individuellt och upp till dig själv vad du känner dig fin och bekväm i. För dig som vill ha hjälp att välja bikini så finns det dock några faktorer att tänka lite extra på. Spana in våra tips nedan, för att enklare kunna hitta den perfekta bikinin för just dig!

Annons

5 tips till dig som ska välja bikini

  • Stöd. Önskar du extra stöd för bysten? Då finns det mängder av bikini-toppar med kupor, resårband eller vaddering till exempel. Det finns också modeller med kupor som är formade för att passa en större byst.

  • Aktivitet. Fundera över vilka tillfällen som bikinin ska vara anpassad till. Kommer du röra på dig mycket i bikinin kan det exempelvis vara skönt med en rejäl variant som sitter ordentligt på plats.

  • Stil. Du som vill få ut så mycket som möjligt för pengarna och även bära bikinin till dina vanliga looks, som vi tipsat om ovan. Därför kan du anpassa valet av bikini även efter det ändamålet. Välj exempelvis en bikini vars överdel du kan tänka dig att använda som en vanlig topp!

  • Material. Materialet på badkläder har också betydelse, precis som med andra plagg. Släng ett extra öga på beskrivningen för att se om det passar dig!

  • Färg och mönster. Kanske har du en favoritfärg på badkläder till solkysst hud, och en helt annan preferens i början på sommaren? Det kan vara en god idé att välja en bikini i en färg eller ett mönster som du känner dig snygg i året om så att det räcker med en badlook, för att både vara snäll mot planeten och din plånbok. Är du osäker på vilka färger du passar i? Du kan lära dig mer om färg genom att göra en färganalys till exempel.

Bikini 2024 – snyggaste modellerna för dam

Behöver du en ny bikini i sommar? Här listar vi de snyggaste varianterna som finns i butik just nu!

1. Svart bikini med bygel, Ellos

Bikini med mjuka kupor, bygel och breda band för extra stöd. De tillhörande trosorna har en hög snygg midja. Se mer och köp bikin-bh:n här (reklamlänk). Bikinitrosorna hittar du här (reklamlänk).

Annons
svart bygel-bikini med tilllhörande bikinitrosor med hög midja från ellos
Klicka på bilden för att komma direkt till bikinin.

2. Snygg bikini med hög midja, Kappahl

Bikini-bh med en snygg cutout, uttagbar vaddering och justerbara band ihop med en fodrad bikinitrosa med hög justerbar midja som också går att vika ner.

svart bikini set för dam med hög midja från kappahl
Klicka på bilden för att komma direkt till bikinin.

3. Röd bikini, COS

Röd bikini i ett stretchigt material från COS. Bikinitoppen har en rund urringning och bikintrosorna har högt skurna ben.

Annons
röd bikini set för dam från cos
Klicka på bilden för att komma direkt till bikinin.

4. Mönstrad bikini med hög midja, By Malene Birger

Elegant vadderad bikini med hög midja och mönster By Malene Birger. Toppen har en fyrkantig urringning och breda axelband, och försluts med ett metallspänne i ryggen.

mönstrad bikini set med hög midja från by malene birger
Klicka på bilden för att komma direkt till bikinin.

5. Grön triangelbikini, COS

Klassisk triangelbikini i limegrönt, som är gjord av återvunna material. Bikinin har lite stretch och kan anpassas i storlek med hjälp av knytningarna på både trosan och bh:n.

Annons
grön triangel bikini set för dam från cos
Klicka på bilden för att komma direkt till bikinin.

Tips! Toppa looken med ett par snygga solglasögon. De här till budgetpris från Lindex hittar du här (reklamlänk).

svarta billiga solglasögon från lindex som passar till bikini mode 2024
Klicka på bilden för att komma direkt till solglasögonen.

6. Svart bikini med vita kontrasterande sömmar, Arket

Helfodrad bikini med fyrkantig urringning och vita kontrasterande sömmar. Bikinin finns i olika utföranden och går även att hitta med hög midja, eller som bandeau-modell.

Annons
svart och vit bikini set för dam från arket
Klicka på bilden för att komma direkt till bikinin.

7. Bekväm bikini med hög midja, COS

Bikini i stretchigt scuba-material med v-ringad bikinitopp som har breda justerinbgsbara axelremmar, samt en matchande hög underdel.

svart bikini set med hög midja från cos
Klicka på bilden för att komma direkt till bikinin.

Behöver du ett par bra skor att ha till stranden? De här flip-flopsen till budgetpris är faktiskt många stora modeprofilers favoriter om somrarna. Du hittar skorna här (reklamlänk).

Annons
vita flip flops som passar till badmodet 2024
Klicka på bilden för att komma direkt till flip-flopsen.

8. Enaxlad bikini med hög midja, Weekday

Enaxlad bikinitopp tillverkad av återvunnen polyamid och elastan för extra stretch och komfort. Toppen är helfodrad och har ett spaghetti-axelband. Bikinitrosan har en förstärkt hög midja, och är tillverkad i återvunnen nylon och elastan för ökad flexibilitet. Även den är fodrad.

enaxlad svart bikini med hög midja från weekday
Klicka på bilden för att komma direkt till bikinin.

9. Bandeau-bikini med medelhög midja, Gina Tricot

Mjuk bikinitopp i bandeau-modell med medelhöga bikinitrosor. Bikinin är något glansig i materialet.

Annons
svart bandeau bikini från gina tricot
Klicka på bilden för att komma direkt till bikinin.

Psst! En snygg och rymlig stråväska är en riktigt bra investering i sommar. Den här fina varianten hittar du här (reklamlänk).

stråväska från by malene birger som passar till badmodet 2024
Klicka på bilden för att komma direkt till bikinin.

10. Stor svart bikinitopp och medelhög bikinitrosa, Djerf Avenue

Svart ”tankini” från Djerf Avenue – som är en blandning mellan ett linne och en bikinitopp, och kan användas som bådadera. Toppen kan matchas med höga bikinitrosor i olika färger.

Annons
snygg svart bikini som finns i stora storlekar upp till xxl från djerf avenue
Klicka på bilden för att komma direkt till bikinin.

11. Rutig bikini i blått och vitt, Scampi

Blå- och vitrutig bikini från Scampi i flexibel design. Bikinitoppen har exempelvis både halterneckband och vanliga axelband och underdelen har en hög nedvikbar midja.

rutig blå och vit bikini från scampi
Klicka på bilden för att komma direkt till bikinin.

12. Marinblå bikini med bygel, Ellos

Marinblå bikini med kupor, tunn vaddering och avtagbara justerbara axelband. Bikinitrosorna har en hög midja med bekväm resår. Spana in bikinitoppen (reklamlänk) här, och bikinitrosorna (reklamlänk) här.

Annons
marinblå bygeltopp och matchande bikinitrosor för dam från ellos
Klicka på bilden för att komma direkt till bikinin.

13. Protesbikini, Lindex

Mjuk svart bikinitopp utan bygel och med plats för protes i båda kuporna. Den har en dragkedja och det finns flera olika bikinitrosor att matcha med. Se mer och köp bikinin här (reklamlänk).

Svart bikini med plats för protes från Lindex
Klicka på bilden för att komma direkt till bikinin.

14. Svart bikini, Ellos

Svart bikini med uttagbar vaddering och korsade axelband i ryggen, samt matchande trosor med korta ben. Se mer och köp bikinitoppen (reklamlänk) här och bikininederdelen (reklamlänk) här.

Annons
svart bikini med vaddering och ben för dam från ellos
Klicka på bilden för att komma direkt till bikinin.

15. Rutig bikini, Ellos

Tidlös bikinimodell med rutigt mönster. Bikinitoppen har fodrade kupor och justerbara axelband, du hittar den här (reklamlänk). Bikinitrosan har hög benskärning och smal resår i midjan, se mer och köp den här (reklamlänk).

rutig bikini med fodrade kupor och hög midja från ellos som finns i stora storlekar
Klicka på bilden för att komma direkt till bikinin.
Annons