Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Bilderna visar att trender alltid kommer tillbaka

28 apr, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
trender kläder 2022 Britney Spears
Mode är cykliskt – det som var trendigt för 40 år sedan har sedan kommit tillbaka med jämna mellanrum och blivit trendigt igen.
Här är bilderna som visar hur alla trender går igen, även när vi tror att vi lagt de bakom oss för alltid.
Annons
Säsongens dresscode – så stylar du vårens trenderBrand logo
Säsongens dresscode – så stylar du vårens trender

Känner du dig plötsligt nostalgisk när du kollar igenom ditt vanliga flöde på sociala medier? Det är inte så konstigt – många av trenderna från 90-talet och millenieskiftet har åter igen blivit riktigt heta. Även looks från tidigare epoker kommer tillbaka med jämna mellanrum. Vad som är trendigt går ofta i cykler, och vi ser ofta trender från 60-, 70- och 80-talet komma tillbaka på trendkartan i olika former.

Vi spanar in några trender som gör det tydligt att trender alltid går igen, även de vi trodde att vi lagt bakom oss för alltid.

Annons

Pösiga jeans

På 90-talet skulle allt sitta löst – stora t-shirts parades ihop med lika pösiga jeans. Kim Kardashian har till exempel tidigare lagt ut en nostalgisk bild på sig själv från 90-talet, som visar just hur pösiga och lösa kläderna skulle vara. De pösiga jeansen har absolut blivit en trend igen, och setts bäras av av modeller och sociala medier-kändisar som Hailey Bieber och Kendall Jenner.

Färgade solglasögon

Justin Timberlake hade blå glasögon när han var med i pojkbandet N'Sync.

Solglasögon med glas i olika färger blev stort redan under hippie-eran på 60- och 70-talet, men kom tillbaka kring millenieskiftet och bars av dåtidens stora stjärnor Justin Timberlake och Britney Spears. Nu när millenietrenden är het bland dagens tonåringar har de färgade solglasögonen kommit tillbaka som accessoar.

Annons
Moderiktiga modellen Bella Hadid har ofta blå eller röda solglasögon.

Låg midja

Britney Spears älskade jeans med låg midja 2003.

Vi trodde, eller hoppades, att den låga midjan aldrig skulle komma tillbaka – men det har den. I början av 00-talet skulle jeansen vara så låga att det knappt fanns utrymme för någon gylf på jeansen, och även om den trenden kanske inte är i full blom än så är låg midja på byxorna hett igen.

Annons
Modelle Irina Shayk visar att låga jeans är tillbaka.

Beehive-hår

Beehive-frisyren förknippar många med Brigitte Bardot.

Det voluminösa beehive-håret förknippar de flesta med 60-talet, och även när Amy Winehouse gjorde frisyren aktuell igen på 00-talet hade hon en look som andades 60-tal. Förra året valde Dua Lipa den höga frisyren när hon vann priset på Brit Awards, och aktualiserade frisyren på nytt.

Dua Lipa tog tillbaka beehove-frisyren på förra årets Brit Awards.

Källa: Brightside.

Annons