Trendar: ModetrenderStylingtipsShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmodeKungligt mode

By Malene Birger öppnar sin första butik i Göteborg

16 feb, 2018 
AvDavid Johansson
Det danska klädmärket By Malene Birger har äntligen hittat en lämplig lokal mitt i centrala Göteborg.
Annons

By Malene Birger har sedan tidigare fyra stycken butiker runt om i landet, men detta blir den första i Göteborg.

När Fastighetsvärlden intervjuade Morten Linnet, VD för By Malene Birger, i höstas menade han att man länge letat efter en lämplig lokal i staden. Nu har man äntligen hittat hem i Wallenstams fastigheter ett stenkast från Kungsportsplatsen. Lokalen omfattar 142 kvadratmeter och kommer ligga på Södra Larmgatan 16.

– Det är med stor glädje vi nu nästa vår öppnar vår nya boutique och därigenom kan erbjuda göteborgarna att ta del av trivsam shopping och tidlös design med starka detaljer, sa Morten Linnet till Fastighetsvärlden.

Peder Wahlgren är affärsområdeschef för Företag på Wallenstam och ser By Malene Birgers etablering som en del i företagets egen utveckling i Göteborgs innerstad:

– Dels genom att välkomna ett välkänt premiumvarumärke, dels genom utveckling av området kring Victoriapassagen som på så sätt bidrar till en spännande handelsmiljö.

Lokalen på Södra Larmgatan 16 har renoverats för att kunna stå klar till öppningen den 22 februari. Mellan den 22-24 februari kommer ett exklusivt öppningsevent att äga rum i butiken, där man introducerar den nya sommar- och vårkollektionen.

Foto: Press/By Malene Birger

Annons