Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

Därför är det smart att sluta med tajta byxor

13 jan, 2022 
AvAino Oxblod
FotografPexels.
Går du ofta klädd i tajta jeans eller byxor till vardags?
Det borde du kanske sluta med.
Forskningsstudier visar att det finns många fördelar med att välja bort de tajtaste jeansen.
Annons
Fem byxor som kommer trenda 2021Brand logo
Fem byxor som kommer trenda 2021

Hör tajta jeans, slimmade kostymbyxor eller andra tajta byxor till din vardagsuniform? Då är det kanske dags att tänka om. Forskning visar nu att det finns flera anledningar till att välja bort de tajtaste byxorna i förmån för kjol eller klänning.

Så här påverkas du av dina slimmade jeans och byxor – och det händer om du slutar!

Mindre celluliter

Experter hävdar att tajta byxor, och främst tajta jeans, kan göra att man får celluliter. Framförallt är det när vi sitter med benen i kors som vi riskerar att provocera fram celluliter eller göra de vi har mer omfattande. Brittiska forskare pekar på att de tajta byxorna försämrar blodflödet och gör att hudens metabolism saktar ner, vilket ger upphov till celluliter.

Annons

Kroppen slappnar av

Tajta kläder, jeans och formande underkläder kan alla skapa problem med kroppen i längden, särskilt om de bärs av personer som har en tendens att äta för mycket. Det menar läkaren Jamie Koufman, expert på sura uppstötningar. Pressen som tajta byxor och tajt midja sätter på kroppen gör att det är lätt att drabbas av halsbränna. Med plagg som inte sitter åt i midjan blir kroppen mer avlslappnad.

Det slutar klia

Har du återkommande problem med att det kliar på benen när du bär tajta byxor? Då är det ett tecken på att du ska välja något annat. Vi är olika känsliga mot olika material, och den intensiva kontakten mellan hud och tajta plagg gör att huden kan börja klia. Till och med knappar på jeans kan orsaka klåda om man är allergisk mot viss typ av metall.

Slipp finnar på benen

Tajta byxor som yogabyxor och leggings kan göra att du får finnar och irriterad hud på benen. Speciellt om du blir varm eller svettas i tajtsen så kan det uppstå acne på benen.

Källa: Brightside.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons