Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Designerväskorna som är mest eftertraktade: bästa investeringarna

23 dec, 2022 
Designerväskorna som är bästa investeringen
Att köpa en dyr väska kan vara svårt att motivera. Men visste du att vissa väskmodeller till och med kan ge mer betalt än nypriset när du säljer dem? Här listar vi märkena och modellerna som är de allra bästa investeringarna.
Annons
5 ikoniska it-bagsBrand logo
5 ikoniska it-bags

Det talas mycket om att investera i tidlösa plagg eller accessoarer. Och visst kommer exempelvis en klassisk kamelkappa alltid att funka stilmässigt och säkerligen bli välanvänd. Men det är inte säkert att du får särkilt mycket betalt för den om du väljer att sälja den vidare. När det gäller designerväskor däremot så finns det vissa väskor som till och med ökar i värde, och alltså kan säljas för mer pengar än du köpte den för. Det gäller inte minst Hermès vars väskor kan vara väldigt svåra att få tag på. Även Chanel har den senaste tiden minskat tillgängligheten på sina mest ikoniska modeller vilket gjort att andrahandspriset har skjutit i höjden. Så vilka väskmodeller är då riktigt bra investeringar? Enligt Nicola Ghin, väskexpert och äkthetsmanager på The Luxury, kommer vissa märken alltid att vara hett eftertraktade och ha ett högt andrahandsvärde. I en intervju för modesajten Whowhatwear säger hon att trender och ikoner två helt olika saker. Det kan vara lockande att slå till på den allra trendigaste modellen just nu, men ofta är det istället de klassiska väskorna som håller över tid. Här är märkena och modellerna som är de bästa investeringarna enligt Nicola.

Annons

1. Louis Vuitton

De Louis Vuitton-väskor som pryds av det förmodligen mest igenkända monogrammen av dem alla genererar alltid ett högt andrahandsvärde. Främst är det enligt Nicola Ghin modellerna Pochette, Metis och Speedy som är mest eftertraktade. För dem kan du till och med kan få mer pengar för väskan än du betalade från början, menar hon.

Monogramprydd axelremsväska från Louis Vuitton.
Louis Vuittons välkända monogram gör väskan eftertraktad.

2. Chanel

Chanel höjer priserna för sina väskor varje år vilket har gjort att allt fler vänder sig till andrahandsmarknaden när de ska shoppa en ny väska. Dessutom har Chanel, precis som Hermès, nyligen börjat minska tillgängligheten på deras mest ikoniska modeller för att öka hypen och efterfrågan. Numera kan man som kund endast köpa en svart flap bag från Chanel per år, vilket har gjort att priset på andrahandsmarknaden har stigit kraftigt.

Annons
Klassisk svart flap bag från Chanel.
En svart flap bag i från Chanel är alltid en god investering.

3. Dior

Diors monogramprydda väskor blev återigen hett eftertraktade under 2020, vilket har gjort att priserna på andrahandsmarknaden har gått upp. I neutrala färgställningar som marinblått och vinrött passar de till alla säsonger och stilar. Den ikoniska modellen Lady Dior samt Saddle-väskan i skinn är två andra modeller som är goda investeringar enligt Nicola Ghin.

Monogramprydd axelremsväska från Dior.
Diors monogramprydda väskor har blivit hett eftertraktade på andrahandsmarknaden.
Annons
Diors klassiska saddle bag i svart.
Diors Saddle bag är en bra investering.

4. Gucci

Att Gucci återinförde det klassiska hästbetslet i sin design gjorde att gamla vintagemodeller med betsel plötsligt blev väldigt åtråväda. Modellen Jackie är den allra mest eftertraktade Gucci-väskan på andrahandsmarknaden menar Nicola Ghin.

Väskmodellen Jackie med monogram från Gucci.
Modellen Jackie är den mest eftertraktade Gucci-väskan på andrahandsmarknaden.

5. Prada

Pradas nylonväskor har blivit otroligt populära de senaste åren. Men är det verkligen värt att betala över 10 000 kr för en väska i nylon? På second hand-marknaden finns begagnade modeller till en billigare peng, men enligt vintagesajten Vestiaire Collective har priset på dessa nylonväskor redan ökat med 150 %. Har du en sådan hemma kan du alltså göra dig en bra hacka.

Pradas klassiska nylonväska i svart.
Priset på Pradas nylonväskor har ökat med 150 % på andrahandsmarknaden.
Annons