Trendar: ShoppingtipsModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024

Smarta sätten att göra din behå mer bekväm

07 mar, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
En riktigt bra behå ska knappt kännas utan bara ge stöd åt brösten och avlasta ryggen.
Men trots det är det många av oss som går runt med behåar som skaver och är obekväma.
Här är fem smarta sätt att göra din behåupplevelse mer bekväm!
Annons
Se 5 tecken på att du behöver en ny behåBrand logo
Se 5 tecken på att du behöver en ny behå

Behån är ett måste för många i garderoben, men speciellt viktig kan den vara om du har större bröst. Då hjälper underkläderna till att avlasta rygg och nacke, samtidigt som de ger stöd åt brösten när du rör på dig. En riktigt skön behå ska man knappt känna av att man har på sig, men tyvärr finns det väldigt många obekväma varianter där ute – de flesta av oss har minst en sådan i gardeorben.

Oavsett storlek på bysten vill vi väl alla ha bekväma underkläder på oss? Här är fem smarta tips för att göra behåarna mer bekväma, och slippa de som som skaver och gör ont!

1. Breda axelband

Tunna axelband kanske är mer diskreta under ett linne, men ska du bära t-shirt eller något mer täckande plagg är det smart att välja en behå med bredare axelband för mer komfort. bredare band ger både bättre stöd till brösten, samtidigt som de inte skär in i axlarna.

Annons

2. Bär inte samma behå för ofta

De flesta av oss bär samma behå dag ut och dag in, på ett sätt vi aldrig skulle göra med andra plagg. Men att använda och tvätta behåarna för frekvent kan göra att de snabbt blir slitna, vilket i sin tur gör att de blir mer obekväma. Genom att ha några att byta mellan håller sig behåarna sköna längre.

3. Bär behån på rätt sätt

En behå kan vara obekväm om du inte bär den på rätt sätt. För att sätta på dig behån på bäst sätt bör du luta dig lätt framåt och placera brösten i kuporna medan nu slätar till axelbanden. Ställ dig sedan rakt och fäst behån på det yttersta läget. Detta sätt gör att du slipper hud som kläms åt, samtidigt som brösten får bäst stöd.

Kvinna i underkläder.
Att hitta en bekväm behå kan vara en utmaning.

4. Skippa hudkrämen när du bär axelbandslöst

Det här är ett viktigt knep som många inte tänker på! Utmaningen med axelbandslös behå är att den ofta glider ner. Om du har smort in dig med hudkräm efter duschen, och sedan tar på dig en axelbandslös behå är risken stor att den kommer röra på sig, och bli obekväm under kvällens gång. Skippa hudkrämen just vid dessa tillfällen så får den bättre fäste på kroppen.

5. Heltäckande behå

De är kanske inte lika sensuella som mer urringade behåar, men en behå som täcker mer av brösten kommer också ge bättre stöd och support, och sitta som allra skönast på kroppen. En sån här behå är perfekt när du bär plagg med högre hals och utan urringning.

Källa: Stylecraze.

Annons