Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

Klassiska väskans vändning – tillbaka in i rampljuset

25 jul, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT, Pinterest.
Diors Saddle bag designades i slutet av 90-talet och blev snabbt en modern klassiker.
Efter en tid utanför rampljuset är den snygga väskan nu tillbaka på stjärnornas axlar, och är hetare än någonsin.
Här är berättelsen bakom den trendsäkra accessoaren.
Annons
Sommarmode i Rom - Behind the scenesBrand logo
Sommarmode i Rom - Behind the scenes

Det var 1999 som Diors chefsdesigner John Galliano den numera klassiska handväskan Dior Saddle bag. Inspirerad av just sadlar och hästvärlden gjorde den lilla väskan premiär när vår- och sommarkollektionen för 2000 presenterades – och det dröjde inte länge innan succén var ett faktum.

Diors nya it-väska hängde plötsligt på alla dåtida stjärnors axlar och handleder, och när Sarah Jessica Parkers rollfigur Carrie Bradshaw bar väskan i dåtidens hetaste serie Sex and the city rådde det ingen tvekan om att väskan hade blivit en modern klassiker att jämföra med en Fendi Baguette eller Pradas nylonhandväskor.

Annons
Dior saddle bag.
En stilren variant av

Dior Saddle bag kom i många olika färger och mönster – allt från en sober helvit, till det klassiska Dior-mönstret, kedjemönster och andra mönstervarianter.

Dior Saddle bag fick en återkomst

Om vi nu spolar fram tiden till nutid så har Dior Saddle bag gjort en ordentlig återkomst. Efter att ha hamnat i skymundan under ett par år är trendväskorna från millenieskiftet tillbaka i rampljuset, precis som mycket annat mode från början av 00-talet. 2018 gjorde Dior en ny variant av den klassiska väskan, och började då synas på stjärnor som Katie Holmes, Rosie Huntington Whitely och Bella Hadid.

Annons
Jennifer Lawrence med Dior Saddle bag.
Jennifer Lawrence älskar den klassiska vöskan.

Precis som vid 00-talets början kommer väskan i olika mönster och material. Bella Hadid har fotats med en väska i jeanstyg, och andra har haft väskor som matchat deras mönstrade kläder. Skådespelaren Jennifer Lawrence är också ett fan av väskan, och har den i flera olika varianter.

Annons