Trendar: ModetrenderStylingtipsShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmodeKungligt mode

Kungligheternas favoritklänning på sommaren – klassiska looken

24 jul, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Prinsessorna Kate och Mary bär Ahana-klänningen.
När en kunglighet bär ett plagg är det genast många som följer efter och köper samma plagg, för att det inspireras av den kungliga elegansen.
När det kommer till Ahana-klänningen från Beulah London är det dock inte bara en kunglighet som älskar den – en hel rad prinsessor i Europa har burit den.
Här är den vackra klänningen som blivit kungligheternas favorit!
Annons
Drottning Silvias stilresa genom årenBrand logo
Drottning Silvias stilresa genom åren

Att en kunglighet bär ens plagg är en riktig jackpot för en designer – det är ovärderlig reklam som gör att ens kläder blir eftertraktade, och för mindre märken och designers kan det vara avgörande för karriären.

Det är dock väldigt ovanligt att samma design bärs av många olika kungligheter, men så har det blivit i fallet med Beulah London och deras klänning i modellen ”Ahana”. Den eleganta klänningen har blivit en riktig favorit hos de europeiska kungligheterna, och burits av en rad prinsessor. Det är lätt att förstå varför Ahana-klänningen har blivit en sådan favorit hos de kungliga – med sin lilla ärm, markerade midja, klädda knappar och längre kjol är den en perfekt sommarklänning för eleganta evenemang. Den kommer också i en sober färgskala med olika pasteller att välja på.

Annons

Kungligheterna i likadana klänningar

Grundaren Lady Natasha Rufus menar att märket inspireras av modet från 50-talet, och vill ge köparna en vintagekänsla.

– Jag älskar hur avslappnade och tidlösa vintagestilar kan vara, med en modern twist. De blir aldrig omoderna och kan ärvas från generation till generation.

Prinsessan Mary av Danmark.
Kronprinsessan Mart är alltid elegant klädd.

Danska prinsessan Mary bar först klänningen 2020, när hon besökte Frederiksborgs slott. Hon valde att bära klänningen i en blekt beige färg, och matchade med eleganta pumps i samma färg.

Annons

Året därpå var det Kate Middleton, numera prinsessan av Wales, som bar den snygga klänningen. Hon valde en rosa färg på klänningen, och hade även hon matchande skor.

Mette-Marit och Hakon.
Prinsessan Mette-Marit i Ahana-klänningen.

När norska prinsessan Mette-Marit besökte tennisturneringen French open i juni var Ahana-klänningen det självklara modevalet, och samma vecka syntes brittiska prinsessan Beatrice en långärmad version av plagget.

Annons
Prinsessan Beatrice.
Prinsessan Beatrice valde den blåa långärmade modellen.

För den som vill ha sin egen Ahana-klänning finns den att köpa på märkets hemsida – men det är ingen billig affär. Du får betala ungefär 9600 kronor för en klänning.

Källa: Vogue.

Annons