7 av vår tids mest rebelliska kungligheter (FEMINA)
1:18

Efter reklamen: 7 av vår tids mest rebelliska kungligheter (FEMINA)

(1:18)

Slå på ljud

Prinsessan Dianas Spencer-tiara

När prinsessan Diana gifte sig me prins Charles 1981 bar hon familjejuveler i form av en imponerande tiara. Tiaran var en gåva hennes farmor hade fått 1919, och som på 30-talet utsmyckades med fler stenar.

Sarah ”Fergie” Ferguson: Drottning Elizabeth är som en mamma för mig

Efter att Diana burit tiaran på sitt bröllop blev det en familjetradition – båda hennes systrar hade också tiaran på sina bröllop.

PA

Meghan Markles bröllopsslöja

När Meghan gifte sig med prins Harry imponerades alla av hennes vackra kläder, och framförallt var det den imponerande brudslöjan som stal showen. Den var utsmyckad med skira broderier längs kanterna, med exempel ur Samväldets flora. Blomvalen var en hommage till det land och den familj hon nu gifte in sig i.

Xinhua / eyevine/Eyevine/TT

Drottning Elizabeths vita handskar

Drottning Elizabeth ses sällan utan ett par vita handskar när hon är ute i offentliga sammanhang – accessoaren har blivit en självklar del av hennes stil. I sju decennier har ho köpt sina handskar från märket Cornelia James. Men handskarna är inte bara en del av hennes stil, det är också ett sätt att skydda sig från bakterier. En drottning har inte tid att vara sjuk!

2021 Pool / i-Images

Meghan, Madeleine - och andra prinsessor som gått sin egen väg

Kate Middletons prickiga klänning

När hertiginnan Kate hade fött sitt första barn, prins George, visade hon och maken upp honom för fotograferna utanför sjukhuset. Kate hade då på sig en enkel men fin klänning, som var blå med polkaprickar på. Klänningen tros ha varit en hommage till makens avlidna mamma, prinsessan Diana, som också bar prickigt när hon visade upp prins Williams för världen första gången.

REX

Prinsessan Dians hämndklänning

I juni 1994 avslöjade prins Charles offentligt att han hade varit otrogen mot prinsessan Diana. De var då fortfarande officiellt gifta, även om de redan var separerade. Samma dag gick prinsessan på fest, och kom klädd i en tajt svart klänning med avslöjande urringning, signerad Christina Stambolian. Klänningen har kommit att kallas för Dianas hämndklänning, och ska ha varit en pik till exmaken för att visa vad han gått miste om när han varit otrogen.

1997 AP

Källa: Town & Country.

Mest läst