Meghan Markle av Storbritanien

TT

Bara ett och ett halvt år efter bröllopet mellan Suits-skådespelaren och prinsessan Dianas yngste son meddelade Meghan Markle och prins Harry att de önskade ta ett steg tillbaka från sina kungliga plikter, något som inte ska ha uppskattas av drottning Elizabeth II och resten av familjen.

Och för alla de britter som sörjde Harrys och Meghans omtalade flykt från kungahuset till USA och hoppades att sprickan mellan prinsbröderna Harry och William skulle kunna läkas, fick ett nytt dråplag i april i år när de unga kungligheterna ställde upp i en omtalad intervju med Oprah Winfrey där Meghan och prins Harry bland annat anklagade brittiska kungafamiljen för rasism.

Planen: Så ska Meghan Markle komma in i den kungliga värmen igen

Prinsessan Stéphanie av Monaco

Laurent Vu/SIPA/Shutterstock

Förlorade sin mamma, Grace Kelly, i en bilolycka som 17-åring. Blev modell för Christian Dior när hon var tonåring och satsade sedan på en musikkarriär. Hon toppade listor 1987 och har sålt över fem miljoner skivor. Gifte sig med sin livvakt och fick två barn. Fick ett tredje barn med en annan livvakt och hade senare en relation med en portugisisk cirkusartist.

Prinsessan Märtha Louise av Norge

Märtha Louise, prinsessa i Norge
TT

Gifte sig och fick tre döttrarna med författaren Ari Behn som tragiskt gick bort 2019. Hon avsade sig titeln för att tjäna egna pengar och är intresserad av alternativmedicin. Ger kurser i healing och andlighet och menar att hon kan kommunicera med änglar. Är tillsammans med en amerikansk shaman och har ett reality-program i norsk tv.

Prinsessan Madeleine av Sverige

Prinsessan Madeleine på Nobelfesten 2019.
TT

Blev i unga år omskriven för sina romanser och men förlovade sig till slut med Jonas Bergström, men relationen tog slut efter hans otrohetsaffär. Madeleine flyttade till USA och träffade maken Chris O’Neill som hon har tre barn med. Har skrivit barnboken ”Stella och hemligheten”, bor i Florida och arbetar med sin mamma med World Childhood Foundation.

1:49

Efter reklamen: 7 skådespelare som har spelat prinsessan Diana – så lika är de

(1:49)

Slå på ljud

Prinsessan Alexandra av Danmark

Prinsessan Alexandra på fest med kungafamiljen i Danmark.
TT

Föddes i Hongkong och hade en marknadsföringskarriär när hon mötte prins Joachim av Danmark. De gifte sig, fick två söner och hon blev våldsamt populär i Danmark. 2004 skildes paret, tre år senare gifte hon om sig med 14 år yngre Martin Jørgensen och skilde sig 2015. När apanaget tog slut 2020 började hon arbeta med marknadsföring igen.

Prinsessan Margaret av Storbritannien

Prinsessan Margaret var syster till drottning Elizabeth II i Storbritannien.
TT

Var sex år gammal när hennes far blev kung. Storasyster Elizabeth blev senare drottning. Ställde till med stor skandal när hon förälskade sig i Peter Townsend som skilde sig från sin fru för Margaret. Paret fick inte gifta sig och det utlöste en regeringskris. Senare gifte hon sig med fotografen Antony Armstrong-Jones och fick två barn. Dog 71 år gammal 2002.

Bröllopsskandalerna som skakade världens kungahus