1:9

Efter reklamen: Fem favoriter från Femina – underklädesspecial

(1:9)

Slå på ljud

De allra flesta som har bröst brukar ha behå på sig varje dag, och har haft det sedan tidiga tonåren. Men trots att det är ett plagg som för många är lika självklart som trosor eller en t-shirt, så är det inte alls ovanligt att man tänker fel när man tar på sig behån.

När du tar på dig din behå på morgonen reflekterar du kanske inte över vilken hake du använder på behåbandet – kanske använder du den yttersta, den innersta eller till och med byter från gång till gång. Men här finns det faktiskt en regel som kan vara bra att leva efter för att slippa köpa nya behåar lika ofta och få ordentligt med användning av dem du redan äger.

Vanliga jeansmissarna – som gör att stilen ser billig ut

Modeexperten Abby McHale delar med sig av sitt knep i The Sun, och menar att det viktiga att reflektera över är vilken hake du använder på din behå, och helst redan när du testar den i butik.

– När du testar en behå känner man ofta att man borde använda den tajtaste haken. Men det kommer inte hjälpa med behåns hållbarhet, eftersom de blir lösare med tiden.

Då ska du köpa ny behå

McHale menar att både brösten och plånboken mår bäst om behån sitter som bäst på den yttersta haken när du köper den.

– På så sätt kan du flytta vidare till nästa hake när den blir lösare – det får den att hålla längre och gör att du slipper köpa nya behåar lika ofta. Det är en win-win.

Stjärnornas modehemligheter – för att se glamourösa ut

När du har behån inställd på rätt hake så kommer den ge stödet dina bröst behöver, vilket är bara båda för ryggen och ger brösten snyggast form. Om du märker att behån blir lösare flyttar du in den tills den är lös på tajtaste haken – sen är det kanske dags att köpa en ny.