Trendar: ShoppingtipsModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024

Vanliga jeansmissarna – som gör att stilen ser billig ut

26 apr, 2022 
AvAino Oxblod
FotografPexels, instagram.
Jeans är ett måsteplagg i alla garderober – men hur du matchar byxan kan höja eller sänka en hel outfit.
Nu delar en stylist med sig av sina bästa knep för att undvika de vanliga stylingmissarna som gör att din stil kan upplevas som billig.
Annons
Fem favoriter från Femina – knepen som ger föryngrande effektBrand logo
Fem favoriter från Femina – knepen som ger föryngrande effekt

Det är väldigt få garderober som inte innehåller åtminstone ett par jeans – oavsett om du föredrar hög eller låg midja, smala eller utsvängda ben, så äger du antagligen minst ett par jeans.

Men hur du stylar jeansen är den stora frågan, och något som många kämpar med. Stylisten Blair från Nashville delar nu med sig av tips på hur du bäst stylar dina jeans för att du ska se snygg och exklusiv ut – och hur du i sin tur undviker vanliga misstag som gör att stilen upplevs som billig och oengagerad.

Blair menar att de vanligaste misstagen hon ser handlar om hur folk matchar sina jeans med skor – vilka jeansmodeller som passar med vilka typer av skor kan vara en hel djungel.

”Fyra misstag när man matchar jeans med boots”, har hon döpt klippet till där hon visar vanliga missar.

Annons

4 tips när du stylar jeans

Det första är personer som ska stoppa ner raka jeans i sina tajta stövlar – det menar hon gör att looken ser lite klumpig och billig ut.

Nästa tips är att se till att jeansen du använder har rätt längd – om jeansen är för korta och du visar en del ben mellan jeansen och skorna kan det göra att du ser kortare ut än du är, något de flesta vill undvika.

En del jeans har en avklippt fransad kant som uppstår av att de saknar fåll, och har du ett par sådana jeans ska du låta dem vara så. Försök inte rulla upp jeansen för att få bort fransarna längst ner, för det kommer vara uppenbart att jeansen inte är menade att vara upprullade, och få looken att se daterad ut.

Sist men inte minst ger Blair råd om utsvängda jeans. Att hitta rätt längd på ett par utsvängda jeans är en utmaning, speciellt då de flesta absolut inte vill att jeansen ska vara för korta. Men det gör att många väljer lite för långa jeans istället. Hitta en längd som gör att jeansen slutar precis ovanför golvet när du har skor på – de ska inte släpa i marken.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons