Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

Eleganscoachen: 5 plagg jag aldrig skulle ha på mig

02 okt, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTt, Tiktok.
Höstmode som är elegant.
Fluffigt varma jackor, ljusa jeans och läderbyxor.
Amira Bessette är eleganscoach – här är fem plagg hon inte rekommenderar för någon som vill ha en elegant stil på hösten.
– Det hör inte hemma i en elegant klädstil, säger Amira Bessette.
Annons
8 enkla tips för att se mer elegant utBrand logo
8 enkla tips för att se mer elegant ut

När det kallare vädret drar in över landet vill vi klä på oss mer för att hålla värmen – men enligt eleganscoachen Amira Bessette är det vissa plagg alla borde undvika, i alla fall om du vill ha en klassiskt elegant höststil.

I ett klipp på Tiktok, som har setts över 50 000 gånger, ger modeprofilen sina åsikter kring vilka plagg som får stanna kvar i butiken eller på galgen hemma i garderoben i höst.

Först ut på Amiras lista är de fluffiga teddyjackorna som många tycker om att bära för att hålla värmen.

Annons

– Det finns helt enkelt inget sätt du kan få dem att se sofistikerade ut, inte ens till vardags, säger Amira Bessette i klippet.

Jeans är ett plagg som de allra flesta tycker om att ha på sig oavsett säsong – men enligt eleganscoachen är det vissa tvättar som inte passar lika bra på hösten som på våren och sommaren. I stället för ljusblåa jeans tycker Amira att vita eller mörkblå jeans passar mycket bättre.

Därför väljer hon bort läderbyxan

Ett annat plagg som coachen vill se mindre av är läderbyxor, som hon sällan tycker ger ett lyxigt intryck.

– De set väldigt billiga ut, även om jag vet att de inte är det. De påminner mig bara om latex. Jag rekommenderar inte att bära de här om du vill ha en elegant stil.

Fjärde plagget på Amiras lista är inte ett plagg utan en accessoar – de bylsigt stickade halsdukarna.

– De ser otroligt varma och mysiga ut och jag har dem gärna som filt när jag sippar på en chai vid eldstaden. Men om du vill förhöja din stil för att bli mer sofistikerad så skulle jag inte bära dem bland folk.

Annons

Sist på listan över höstplagg att undvika för en elegant look är koftor med kedjetryck.

– Det här är mer en personlig åsikt, men det här trycket ser vulgärt ut för mig. Jag vet att vissa tycker att de ser eleganta ut, men jag håller inte med.

Annons