Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Fem trender franska kvinnor bär i Paris just nu

29 sep, 2023 
Paris modevecka pågår för fullt och bjuder på ändlös inspiration. Är du nyfiken på vad de franska modeentusiasterna bär i Paris just nu? Spana in trenderna – och inspireras!
Annons
Höstinspiration - härliga outfits att inspireras avBrand logo
Höstinspiration - härliga outfits att inspireras av

Paris modevecka är i full gång – och just nu flockas modeintresserade från hela världen för att se de kommande vår- och sommarkollektionerna 2024. Besökarna innefattar alla möjliga profiler, från stora modenamn som Anna Wintour, Kate Moss och Alexa Chung till superstjärnor som Kylie Jenner, Hailey Bieber och Rosalía.

Ja, ljuset skiner sannerligen på ”ljusets stad” just nu!

Ändlöst med inspiration finns att hämta från såväl catwalken som de internationella besökarna, men många blickar riktas också mot just de franska stjärnorna som går Paris gator fram under modeveckan.

Undrar du också hur de modeintresserade fransyskorna klär sig i höst? Här är fem framstående trender som profilerna bär i Paris just nu!

Annons

Business-core

Business-core, eller corporate-core som det också kallas, är en av de allra hetaste stiltrenderna i höst. Och ja, visst går stilen lite ut på att se ut som att man har klippt sig och skaffat ett jobb, men framför allt innefattar trenden de där klassiska kontorsrelaterade plaggen och accessoarerna. Tänk skräddat, markerade axlar och raka former. Gärna en liten flört med herrmodet också!

Vill du anamma stilen i höst så är kostymen, skjortan och den stilrena, rymliga väskan eller portföljen dina bästa vänner. Och varför inte toppa looken med en slips?

Den franska skådespelaren och komikern Camille Cottin hoppade på trenden när hon besökte Diors visning, men med en avslappnad ”jag bryr mig inte”-attityd. Stjärnan bar absolut slips och skjorta – men en mycket skrynklig sådan, samt ihopparad med ett par löst sittande jeans.

business core corp core trend

Trendfärgen röd

Få har nog undgått att höstens stora trendfärg är röd.

Någon som burit trenden under Paris modevecka är skådespelaren Philippine Leroy-Beaulieu, som du kan känna igen som karaktären Sylvie Grateau i den populära tv-serien Emily in Paris.

Annons

När skådespelaren gjorde entré på eventet Lancome X Louvre Photocall gick hon verkligen all in på skönhetstemat. Hon var nämligen iklädd en mönstrad maxiklänning med röda läppstiftsmärken som motiv, från det Parisbaserade märket Rokh.

Läder på läder

Den senaste tiden har trenden dubbeldenim exploderat i popularitet, men höstens nya stora trend i samma tappning stavas faktiskt läder på läder. I höst parar vi alltså ihop skinnplagg med skinnplagg – och allra hetast är en hel look som går i materialet. Kom bara ihåg att det finns många bra alternativ i växtbaserat läder samt otaliga snygga skinnplagg second hand, om du är sugen på att köpa nytt.

Exempelvis influencern och författaren Lena Mahfouf bar läder på läder-trenden från topp till tå när hon besökte Diors visning.

Skinnkjol outfit

Mary Janes

Den klassiska Mary Jane-skon har definitivt stegat in i modebilden den här säsongen. Du vet, den lite ”dockiga” sandalen med slejf. I sommar har vi sett många exempel på Mary Janes, från vanliga pumps eller ballerinaskor till kaxigare tabi-varianter. I höst är skomodellen fortsatt het, och du kan definitivt bära den under en solig oktoberdag. Styla bara dina Mary Janes med strumpor under och bär varmare plagg upptill så säsongsanpassar du din look.

Annons

Just nu är sandalen många stjärnors favoritsko, och under Paris modevecka syntes exempelvis modellen Nine Marie d'Urso i ett par Mary Janes med vita detaljer, till sin annars helsvarta look.

A-linjeformad kjol

På sistone har det varit mycket mini och maxi när det kommer till kjolar, men nu välkomnar vi också midi in i värmen och det är särskilt den vida, A-linjeformade midikjolen som är i blickfånget!

Här bär den franska modellen Flora Coquerel sin midikjol med en kort huvtröja parat med blanka boots och en matchande väska. Styla din A-linjeformade kjol med höga stövlar du med i höst, så kan du ha den hela säsongen!

Vid a-linjeformad midikjol

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons