Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmode

Enkla färgknepet som gör att din höststil ser lyxigare ut

05 sep, 2023 
Grått från topp till tå ger en exklusiv känsla.
Att få en lyxig look behöver inte kosta skjortan. Bara genom att välja rätt färger är mycket vunnet. Låt dig inspireras av höstens snyggaste färgknep – som genast ger dig en exklusiv stil.
Annons
Det bästa säsongslösa modet - plagg som funkar året runtBrand logo
Det bästa säsongslösa modet - plagg som funkar året runt

Vem vill inte ha en klädstil som ser sådär härligt lyxig ut? Som tur är finns det flera smarta stylingknep för att få till den där påkostade looken utan att behöva spendera en förmögenhet på dyra plagg och accessoarer. För det är inte prislappen som avgör hur pass exklusiv din stil uppfattas. Det som är mest avgörande när det gäller att få till en lyxig look är att satsa på tidlösa och nedtonade klassiker, eftersom det generellt sett kommer att ge en mer exklusiv känsla än snabba trendplagg, udda modeller och bjärta färger. Och det finns en tidlös färg som genast framkallar en sober och lyxig känsla, nämligen grått. Tillhör du den skara som anser att grått känns lite trist? Dags att tänka om! Genom att matcha tidlösa plagg i bra kvalitet kommer en grå look att ge dig en sofistikerad och tidlöst elegant stil.

Annons

Grått ger en exklusiv look

Grått är precis lika lättmatchat och tidlöst som svart – utan att ge en fullt lika mörk och nedtonad känsla. Vill du ha den där sofistikerade och eleganta stilen ska du satsa på grått från topp till tå. Det kommer dessutom att göra att du ser ser väldigt välmatchad ut. Men kom ihåg att det alltså är klassiska modeller du ska välja. Med små medel kan du sedan ändra hela känslan på stilen. Genom att exempelvis addera pumps och rött läppstift så går du enkelt från dag till kväll.

Amber Valetta ser elegant ut iklädd grå polotröja och grå kappa.
Amber Valetta iklädd grå polotröja och grå kappa.
Annons
Grått från topp till tå ger en snygg och lyxig höststil.
Flera olika nyanser av grått skapar en snygg helhet.

Bryt av med accessoarer

Håll dig alltså till grått både upptill och nedtill för att få en enhetlig, genomtänkt och sofistikerad stil som automatiskt kommer att kännas lyxig. Ull, kashmir och andra naturmaterial passar perfekt att bära under hösten, och kommer att göra att din stil upplevs lyxigare. Välj exempelvis ett par grå kostymbyxor och matcha med en grå finstickad tröja. Vill du addera någon annan färg så gör det istället i form av någon snygg accessoar, som exempelvis en väska i brunt eller vinrött läder.

Annons
Lisa Aiken är elegant klädd i grått med brun läderväska.
Grå stickade plagg passar perfekt på hösten.
Tidlös grå höstkappa ger en påkostad och tidlös stil.
En stilren grå kappa är alltid en god investering.
Annons

Grått och silver

Vill du addera lite extra glamourfaktor adderar du paljetter. Och det gäller inte enbart till fest. Välj exempelvis en glittrig topp för att piffa upp vardagsstilen. Matcha med en stickad kofta om du inte vill ha en alltför uppklädd känsla. Det är otroligt snyggt att blanda mysiga, stickade plagg med paljetter eller glitter till vardags, och det skapar en intressant kontrast.

Snygg stil där grå basplagg matchats med paljetter.
Paljettkjol går utmärkt att bära till stickad tröja och höstkappa.
Grå kappa i kombination med paljettkjol i silver ger en snygg kontrast.
Silver är ett perfekt komplement till grått.
Annons
Annons